Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

AHIRDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN 8 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU

AHIRDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN 8 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU

İcesu Saraycık´ta bir besi çiftliğindeki ahırda tadilat çalışmaları sırasında elektrik akımına kapılan 8 büyükbaş hayvan telef oldu, 6´sı da yaralandı. Hayvanların akıma kapıldıkları anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

İcesu Saraycık´ta bir besi çiftliğindeki ahırda tadilat çalışmaları sırasında elektrik akımına kapılan 8 büyükbaş hayvan telef oldu, 6´sı da yaralandı. Hayvanların akıma kapıldıkları anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, İncesu İlçesi´ne bağlı Saraycık Mahallesi´nde bir besi çiftliğinde meydana geldi. Çiftlikteki ahırın çatısında onarım çalışmaları yapılırken, kaynak makinesinin bağlı bulunduğu prizin şase yapması sonucu demir direklerden gelen elektrik akımı, zincirlerle bağlı bulunan büyükbaş hayvanları çarptı. Çiftliğin sahibi besici Fevzi Kaya olayı şöyle anlattı:

´´Ahırın çatısında onarım yaparken, kaynak makinesinin bağlı olduğu prizden bir anda kıvılcımlar çıkmış, priz şase yapmış. Ahıra girmek istedik ancak, akıma biz de kapılabilirdik, o yüzden önce prize müdahale edip elektriği kestik. Ahıra girdiğimizde, hayvanlarımızın çoğu yerde yatıyordu. Bu olayda 8 büyükbaş hayvanımızı kaybettik, 6´sı da yaralandı. Bir tanesinin ayakları yara, gözü patlamış, yem de yemiyor, hayvanlar yürüyemiyor. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Kaybım 100 bin lira.´´