Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AHMET AĞAOĞLU: "ERCİYES´TE GOLF TESİSİ KURMAYI PLANLIYORUZ"

AHMET AĞAOĞLU:

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Erciyes´teki kayak sporuna alternatif olarak golf tesisi kurmayı planlıyor.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Erciyes´teki kayak sporuna alternatif olarak golf tesisi kurmayı planlıyor.

Kayseri´de golf tesisi kurulması için incelemelerde bulunan Ağaoğlu´nun ziyaretiyle ilgili bilgiler veren Golf Federasyonu İl Temsilcisi Doç. Dr. Ziya Bahadır, şöyle dedi:

 
 

´´Sayın Ağaoğlu, Kayseri´de golf tesisi kurulacağının sözünü verdi. 1-2 aylık kısa zaman diliminde Kayseri istenilen golf tesisine kavuşuyor. Yıllardır çabaladığımız ve hayalini kurduğumuz Kayseri´ye bir golf tesisi kazandırma yönündeki çabalarımız, sonunda meyvesini verdi. İlimizde yapılması düşünülen golf tesisi için incelemelerde bulunmaya gelen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu´nun Kayseri ziyareti gayet olumlu ve verimli şekilde geçti. Öncelikle Erciyes Üniversitesi kampüs alanı içerisinde düşünülen golf tesisi için gerekli görüşmeler yapıldı. Kısa sürede hayata geçirilmesine karar verildi.´´

Ağaoğlu´nun, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kayseri Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici´yi de ziyaret ettiğini kaydeden Bahadır, şöyle devam etti:

´´Öncelikle tesisleşmeyle beraber gerekli golf sporcu alt yapısının oluşturulması ve kulüpleşme, görüşmelerde öne çıkan ön önemli konulardı. Bunun dışında özellikle Erciyes Dağı Master Planı çerçevesinde kayak sporuna alternatif en önemli branşlardan birinin golf branşı olduğu ve buna yönelik yatırımların yapılması ve kayak sezonu dışında golf sporunun yıl boyu Erciyes´in tesislerinin kullanılmasına sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.´´