Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AHMET İSLAMOĞLU HOCAYA SON GÖREV YERİNE GETİRİLDİ

AHMET İSLAMOĞLU HOCAYA SON GÖREV YERİNE GETİRİLDİ

Develi´nin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden olan, ilim ve tarikat ehli, gönül insanı Hacı Ahmed İslamoğlu Hocaefendi yurdun dört bir tarafından katılan sevenleri tarafından Hakk´a uğurlandı.

Develi´nin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden olan, ilim ve tarikat ehli, gönül insanı Hacı Ahmed İslamoğlu Hocaefendi yurdun dört bir tarafından katılan sevenleri tarafından Hakk´a uğurlandı.

Yaşlılığa bağlı sebeplerden bir süredir tedavi gören Ahmed İslamoğlu Hoca 80 yaşında rahmeti Rahmana kavuştu. Oğlu Mustafa İslamoğlu´nun kıldırdığı cenaze namazına Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu, İlahiyatçı-Yazar Mehmet Okuyan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Kayseri Müftüsü Şahin Güven, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar başta olmak üzere yurdun dört bir tarafından sevenleri katıldı.

?Babam ve hocam olan Ahmed İslamoğlu´nun Allah´ın rızası doğrultusunda bir hayat yaşadığına sevenleri olarak bizler şahidiz. Rabbim de razı olsun? diyerek sözlerine başlayan Mustafa İslamoğlu´nun duygu dolu veda konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ve İlahiyatçı Yazar Mehmet Okuyan da Ahmed İslamoğlu Hoca´nın ilim ve irşad çalışmalarından bahseden konuşmalar yapmasının ardından, oğlu Bahaddin İslamoğlu ise Ahmed İslamoğlu Hocaefendi´nin ölmeden önce yazmış olduğu vasiyetini okudu. Tekbir ve Salavatlarla binlerce seveninin omuzlarında doğup büyüdüğü Fenese Mahallesindeki Mezarlığa getirilen Ahmed İslamoğlu Hoca, vasiyetine uygun bir şekilde sevenlerinin duasıyla defnedildi.

Defin merasiminin ardından taziye dileklerini kabul eden Ahmed İslamoğlu´nun ailesi ile yakından ilgilenen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Ahmed İslamoğlu Hocamız Develimizin yetiştirdiği ilim ehli, gönül insanı, muazzam bir şahsiyetti. Develilier olarak bizler hocamızla ne kadar iftihar etsek azdır. Cenazesine uzak yakın demeden gelen bunca insanımızın sevgisi ve şahitliğiyle hocamızı rahmeti Rahmana uğurlamanın hüznünü yaşıyoruz. Rabbimden Ahmed İslamoğlu Hocamıza merhametiyle muamelede bulunması niyaz ediyorum. Başta Belediye Başkan Yardımcısi ve Ahmed İslamoğlu Hocamızın da yeğeni olan Abdullah İslamoğlu olmak üzere ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine de başsağlığı diliyorum. Rabbimden hocamızın vefatından dolayı memleketimizdeki bu büyük boşluğunu dolduracak ilim ehli insanlar ihsan etmesini niyaz ediyorum.? dedi