Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

AİLE İÇİ İLETİŞİM REHBERLİĞİ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ KATILIM BELGESİ TÖRENİ

AİLE İÇİ İLETİŞİM REHBERLİĞİ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ KATILIM BELGESİ TÖRENİ

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Melikgazi İlçe Müftülüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği 28.12.2015 tarihinde başlamış olup, 15.01.2016 tarihinde sona eren ?Aile İçi İletişim Rehberliği Eğiticilerin Eğitimi Semineri? projesi ?Katılım

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Melikgazi İlçe Müftülüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği 28.12.2015 tarihinde başlamış olup, 15.01.2016 tarihinde sona eren ?Aile İçi İletişim Rehberliği Eğiticilerin Eğitimi Semineri? projesi ?Katılım Belgesi? töreni KCETAŞ konferans salonunda yapıldı.

Projenin amacı birinci aşamada görevleri gereği üslendikleri misyon sebebiyle, gerek cemaatten, gerekse Kur´an kurslarına devam eden kursiyerlerimizden kendilerine yöneltilen ciddi aile soru ve sorunlarına muhatap olan personelimizde, görev yaptıkları bölgede yaşanan aile sorunları ve bunların çözümüne nasıl katkıda bulunabilecekleri konusunda bilinç oluşturabilmektir. Bu bağlamda özellikle nikâh ve talak gibi aileyi yakından ilgilendiren ve dini hassasiyet gerektiren konulardaki mevcut bilgilerini, ilimiz bünyesinde otorite ilim adamlarımız ile birlikte büromuza yöneltilen sorular üzerinden yeniden okumalarını sağlamayı amaçladık. Bu yüzden projemizin ağırlıklı bölümü ? AHVAL-İ ŞAHSİYYE? dediğimiz İslam Aile Hukukuna ayrılmıştır. Bu bölüm, dünyada ve bölgemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel değişim sonucunda riskler ve yeni sorun alanları ile karşı karşıya kalan ailenin bu yeni sorunlarına çözüm sunabilecek ? Aile İçi İletişim?, ? Ailede Din Eğitimi?, ?Büromuza Gelen Sorular Üzerinden Sorun Çözme Yöntemleri? vb. seminerlerle desteklenmiştir.

Şüphesiz ki biz bu projeyle sahasında uzman, kendilerine yöneltilecek her aile sorununa rehberlik yapabilecek din görevlileri yetiştirmeyi amaçlamadık. Amacımız sadece görevleri gereği kaçınılmaz bir şekilde bu sorulara muhatap olan personelimizde, bu konuda taşıdıkları mesuliyet ve daha sonrasında yapacakları ve yapmaları gerektiğine inandıkları yeni çalışmalar için bir başlangıç oluşturmaktır.

Projenin ikinci amacı ise böyle bir bilinç oluşturan personelimizin gönüllülük esası çerçevesinde İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun çalışmalarında destek sağlamak ve ilimizin bir aile haritasını çıkarmamıza yardımcı olmalarını sağlamaktır.

Törene Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, İl Müftü Yardımcıları Mahmut TAŞYAPAN, Tandoğan TOPÇU, Salih SEZİK, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa DOLAR, Talas İlçe Müftüsü Esat YAPICI, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Cansever DOKUZ, seminere katılan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur´an Kursu Öğreticileri katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.