Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZNUR ÇALIK:MİLLETİMİZ TANKIN ÖNÜNE VE ÜSTÜNE ÇIKACAĞI ZAMANI BİLİR

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZNUR ÇALIK:MİLLETİMİZ TANKIN ÖNÜNE VE ÜSTÜNE ÇIKACAĞI ZAMANI BİLİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, ?Bizim milletimiz ne zaman tankın önüne çıkacağını, ne zaman tankın üstüne çıkacağını çok iyi biliyor? dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, ?Bizim milletimiz ne zaman tankın önüne çıkacağını, ne zaman tankın üstüne çıkacağını çok iyi biliyor? dedi. Ak Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan ´Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Projesi´ kapsamında Kayseri´ye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kadir Has Kongre Merkezi´nde belediye başkanları, partisinin il teşkilatı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de katıldığı toplantıda Afrin Harekatı ile ilgili konuşan Çalık, şunları şöyledi:
?Vatan savunmasını yaparken ?düğüne gidiyoruz? cümlesini başka kullanan hiçbir millet tanımadık. Analarımız, evlatlarına, ´oraları teröristlerden temizlemeden gelmeyin´ diyor. Böyle yürekli annelerimiz, Mehmetçiklerimiz var. Bizim milletimiz ne zaman tankın önüne çıkacağını, ne zaman tankın üstüne çıkacağını çok iyi biliyor. Bunu en iyi bilen şehirlerden biri de Kayseri. Kayseri´de tankın önüne, karşısına çıkacağı zamanı iyi biliyor. Askerlerle birlikte yola düşeceği zamanı da biliyor. Zeytin Dalı Harekatı´nda Rabbim askerimize, ordumuza, Başkomutanımıza zaferler kazandırsın inşallah. Bizim bu operasyonda tek hedefimiz var. O bölgedeki terör örgütlerini tamamen kurutmak, sınırlarımızda bize tehdit oluşturan bütün unsurları ortadan kaldırmak. Bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Hedefimiz kendi ülkemizin birliğini, beraberliğini ve sınırlarını korumak.?
Sosyal politikalara da değinen Çalık, "Ak Parti olarak 16 yıl önce hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve sosyal politikalarla milletin refah seviyesini yükseltmeyi hedefimize koyduk. O günkü Türkiye´nin bütçesi olan 112 milyarı bugün sadece biz 2 haftada harcayan bir ülke haline döndük. Bugün Türkiye´de harcamış, yapmış olduğumuz sosyal yardım ve hizmetlerimizin bütçesi 2002 yılında 1.3 milyar iken, bugün 50.2 milyar liraya yükselmiş vaziyette. Sosyal yardımlarımızın rakamlarını arttırmamızın en önemli sebebi, en üst gelir seviyesi ile en alt gelir seviyesindeki insanlarımız arasındaki makası daraltmak. Adaletsizliği minimalize etmek. Şu an 4.3 doların altında yaşayan vatandaşlarımızın oranı yüzde 1.3´lere geriledi. Hedefimiz 4.3 doların altında yayan vatandaşlarımızın da gelir seviyelerini arttırmak? dedi.
Toplantı yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.


AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ?Sosyal Politikalarda Gönül Adımları: Kayseri´yi Dinliyoruz? programı Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi´nde yapıldı. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer de katıldı. Programdaki konuşmasında böylesi önemli bir çalıştay için AK Parti Genel Merkezi´ne teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti´nin belediyecilik anlayışını anlatırken, ?Belediyecilik diğerlerinin nazarında bir rant kapısı olabilir; ama bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır. Belediyecilik diğerlerinin nazarında makam vesilesi olabilir; ama bizim nazarımızda sadece millete hizmetkarlıktır, şehre olan aşktır´ diyor. Bizler de bu anlayışla sevdalı olduğumuz şehrimiz ve ülkemiz için çalışıyoruz. Bu sevda yoksa etkin bir hizmetin verilmesi zaten mümkün olmaz? dedi.
 
?İNSANIMIZI İHMAL ETMİYORUZ?
 
Şehri imar ederken insanımızı ihmal etmediklerini vurgulayan Başkan çelik, sadece fiziki yatırımlar yapmakla kalmadıklarını insana yatırım da yaptıklarını belirtti ve insana yatırımı çok daha fazla önemsediklerini söyledi. İnsanımızın çok daha donanımlı olması için sporda, sanatta, kültürde, mesleki eğitimde çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, İSKEP, YADES, Kayseri Kardeşlik Platformu gibi projeleri anlattı. İnsana yatırım konusunda KAYMEK, Genç KAYMEK, Huzur Çınarı gibi birimlerin çalışmalarından bahseden ve Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi´nin de bu yönde önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Başkan Çelik, ?Dile getirdiğim ve getiremediğim pek çok çalışmayla ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya, engelleri kaldırmaya, sorunları azaltmaya ve huzuru artırmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda şehrimizin huzuruna katkı verecek her projeyi destekleyeceğimizi de belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle AK Partimizin gerçekleştirmiş olduğu bu önemli çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.