Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN KAYSERİ ŞEKER´E ZİYARET

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN KAYSERİ ŞEKER´E ZİYARET

Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden İl yöneticileri ile birlikte Kayseri Şeker´in Bölge ekonomisine katkısı, başarılı çalışmaları ve Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilerin pancar paralarının erken ödenmesinden dolayı teşe


Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden İl yöneticileri ile birlikte Kayseri Şeker´in Bölge ekonomisine katkısı, başarılı çalışmaları ve Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilerin pancar paralarının erken ödenmesinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.
Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve İl yöneticileri tarafından Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay´ın makamında gerçekleşen ziyarete, Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Halil Büyüknalbant, Mustafa Okutan, Cengiz Hakan Aslan da katıldılar. Ziyaret esnasında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Şeker Çiftçi Koordinatörü Kazım Duygulu da hazır bulundu.
Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden Hüseyin Akay´a Şeker fabrikasını rekortmen yaptığınızdan ve bu dönemde pancar parasını en erken ödeyen kuruluş kendi şeker fabrikamız olduğu için hem sizleri ziyaret etmek hem de teşekkür etmek için buradayız. Allah mahcup etmesin başarılı çalışmaların devamını da bekliyoruz dedi.
Son zamanlarda Kayseri de tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalar yapılmaya başlanması ile ilgili olarak gelen bir soru üzerine Başkan Özden; Bizim teşkilatımızın bir özelliği var. Milletvekillerimize brifingler vererek çözüm yolu arayacağız. Bu konularda toplantıları yapıyoruz. Danışma meclisinin bir toplantısını da Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Milletvekilleri ve Bakanımız ile Kayseri deki tüm tarım ve hayvancılık ile uğraşan iştirakler, dernekler, odalar ve birlikleri toplayarak Kayseri de ki tarım hakkında bilgiler almaya çalıştık. Sonrasında da önceki dönemde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevinde bulunan Bakanımız Mehdi Eker bunlarla ilgili ne olması gerektiğini istişare ile anlattı. Güzel ve verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Genel merkezimize bu toplantının sonuçları gittiğinde onay alabilirsek 2-3 ayda bir bu şekilde toplantılar yapmaya çalışacağız dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öncelikle Ak Parti İl Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kocasinan İlçe Başkanımızın ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İl başkanımızın da ifade ettiği gibi Kayseri Şeker şehrimizin önemli bir değeridir. Özellikle çok sayıda çalışanın olması ve çok geniş alanda 9-10 bin çiftçinin sözleşmeli tarım yapıyor olması nedeniyle önemli hizmet ifa eden bir kuruluşuz.
Son yıl itibariyle vergi rekortmeni olmuş bir kuruluş olup çalışmalarımızın sonucunda Allah´ın izniyle geçmişteki sıkıntılarından tamamen arındı. Özellikle siyasi büyüklerimizin de katkıları ile bu sorunlar giderildi. Kayseri Şeker Fabrikası Kayseri´ye yakışır bir hale gelip Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir de ki çiftçilerimize önemli katkılar sağlıyor. Bunun gelişerek devam etmesi lazım. Bizim de topyekûn bir gayret içerisinde olmamız gerekiyor. Bu konuda faaliyetlerin artırılması için en önemli husus şeker kotasının alınması. Bu bizim gayretlerimizin yanında siyasetçilerimizin desteği ile daha mümkün olacak bir iştir. Onun için biz siyasetçilerimize zaman zaman bilgiler takdim ediyor ve onlarında desteğini almayı arzu ediyoruz. Kayseri Şeker fazla kota alabilirse daha fazla üretim yapacak kapasiteye sahiptir. Görüldüğü gibi pancara en yüksek ücreti veren ve ödemeyi en erken gerçekleştiren bir kuruluş haline geldik. Bu özelliğimizin daha da artırılarak devam ettirilmesi gerekiyor. Bunun sonucunda çalışanımız ve çiftçilerimiz yanında bölge ekonomisine önemli katkılar ortaya çıkıyor. Biz bunu başarılı şekilde yürüttüğümüzden dolayı kıvançlıyız. Bu manada İl Başkanımız başta olmak üzere yönetim kurulu ve İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum.