Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AK PARTİLİ ÖZHASEKİ: 70 BİN KİŞİNİN CUMHURİYET MEYDANINDA OLMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK BAŞARIYDI

AK PARTİLİ ÖZHASEKİ: 70 BİN KİŞİNİN CUMHURİYET MEYDANINDA OLMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK BAŞARIYDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, geçen cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı mitinge değinerek, "Seçim atmosferinin olmadığı bir dönemde emniyet kayıtlarına göre 70 bin kişinin Cumhuriyet

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, geçen cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı mitinge değinerek, "Seçim atmosferinin olmadığı bir dönemde emniyet kayıtlarına göre 70 bin kişinin Cumhuriyet Meydanında olması bizim için büyük bir başarıydı" dedi.  
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Temmuz Cumartesi günü Kayseri ziyaretiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Kayseri için önemli bir gün yaşadıklarını belirten Özhaseki, "O günüde başarıyla atlattık. Bunun da sevinci içindeyiz. Kayseri tarihinde yapılmış en büyük açılışlardan biriydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 30 milyar TL'lik açılış yapıldı. 83 tane kamuya ve bakanlıklarımıza ait açılışlar yapıldı. İçinde Develi, Yahyalı, Bünyan, Sarız gibi devlet hastanelerinin ve birçok sağlık merkezinin açılışı vardı. Bunların toplam bedeli 5.2 milyar lira. Belediyelerimize ait 303 tane açılış vardı. Başta Büyükşehir Belediyemizin yaklaşık 3,5 milyarlık, Kocasinan, Melikgazi, Talas ve Yeşilhisar gibi belediyelerimizin de çok ciddi açılışları vardı" diye konuştu.
'MİTİNG UMDUĞUMUZUN ÜZERİNDEYDİ'
Cumartesi günü gerçekleşen miting hakkında konuşan Özhaseki, "Miting umduğumuzun üzerindeydi.  Böyle bir sıcakta, seçim atmosferinin olmadığı bir dönemde emniyet kayıtlarına göre 70 bin kişinin Cumhuriyet Meydanında olması bizim için büyük bir başarıydı. O gün yapılan canlı bağlantılarda bizim için önemliydi. Tabi 1 metrekareye Cumhuriyet Halk Partisi usulü yaparsak 2 kişi düşüyor. Eğer bizim usulümüzle yaparsak 4 kişi düşüyor. Bu hesapların hepsi çok iyi yapılıyor" dedi.
'ANKARA 2 SAATE DÜŞECEK'
Hızlı tren meselesine değinen Özhaseki, "Hızlı tren meselesi nihayete erdi ve temelini atmış olduk. Tabi geçtiğimiz 2 yıl kadar önce pandeminin başlaması ve ekonomik sıkıntıların baş gösteriyor olması hızlı tren temel atmasını geciktirdi. Tabi sonrasında çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ihalesi yapıldı, alan firmalar belli oldu. Sözleşmeler yapıldı. İnşallah 3 sene sonra hızlı tren Kayseri'de çalışmaya başladıktan sonra Ankara 2 saate düşecek. Buradan hızlı trene binecek birisi neredeyse 5,5 saatte de İstanbul'a ulaşmış olacak. Bu bizim için önemliydi. Ondan dolayı da mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımıza hızlı tren meselesinin önünü açtığı için özellikle teşekkür ediyoruz. Hızlı tren Kayseri turizmine de katkı verecektir" ifadelerini kullandı.