Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

AK PARTİ'Lİ BAKIR, AB PARLAMENTOSU`NDA KONUŞTU

AK PARTİ

AK PARTİ Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Belçika`nın başkenti Brüksel`deki Avrupa Parlamentosu`nda konuşma yaptı. Bakır, "Orada, `Dinde zorlama yoktur` mealindeki ayeti okudum. Her platformda gerçek İslam`ı anlatmalıyız. Kadınların taciz edilmes

 

 AK PARTİ Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Belçika`nın başkenti Brüksel`deki Avrupa Parlamentosu`nda konuşma yaptı. Bakır, "Orada, `Dinde zorlama yoktur` mealindeki ayeti okudum. Her platformda gerçek İslam`ı anlatmalıyız. Kadınların taciz edilmesi, şiddet uygulanmasının İslam`da yeri yoktur" şeklinde açıklamalar yaptığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu`nun Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katılmak üzere Brüksel`e giden AK Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi Pelin Gündeş Bakır, Avrupa Parlamentosu`nda söz alarak PYD`nin, Suriye`deki Kürtler`i temsil etmediğini, bu nedenle Türkiye`nin, Suriye`de PYD`nin tek taraflı olarak özerklik ilan etmesine karşı olduğunu anlattığını dile getirdi.

`BİR TAKIM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İSLAMLA ANILMASINI KINIYORUM`

Soyal medya üzerinden toplantıda yaptığı açıklamaları kamuoyuyla paylaşan Bakır, "Hiçbir AB üyesi devlet teröristlere silah ve eğitim vermemelidir" ifadelerini kullandığını belirtti. Bakır, şunları kaydetti:

"Avrupa Parlamentosu`ndaki konuşmamda, İslam`ın bir barış dini olduğunu, hiçbir dinin masum insanların öldürülmesine müsamaha göstermeyeceğini anlattım. Avrupa Parlamentosu`nda Kuran-ı Kerim`in bir ayetinde `Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de yaşatırsa bütün insanlığı yaşatmış gibidir` emredilmiştir diyerek `İslam`da kimse zorlanamaz` dedim ve `Dinde zorlama yoktur` mealindeki ayeti okudum. Kadınların taciz edilmesi, şiddet uygulanmasının İslam`da yeri yoktur. Tam tersi bu suçlar İslam tarafından güçlü biçimde kınanmıştır dedim. Bir takım terör örgütlerinin adlarının barış ve hoşgörü dini olan İslam`la anılmasını kınıyorum. Her platformda gerçek İslam`ı anlatmalıyız."

Bakır, "Toplantılarda ayrıca eğer AB, Türkiye vatandaşlarına vizeyi kaldırmazsa, Geri Kabul Anlaşması`nı iptal etme hakkımızı saklı tutacağımızı da dile getirdim" diye konuştu.