Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASINDA KARAR CIKTI

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASINDA KARAR CIKTI

Mahkeme, Eskişehir`de Gezi eylemleri sırasında yediği dayak sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasında kararını açıkladı.

Eskişehir`deki Gezi protestoları sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz`ın Linçedilmeye kalkışılmasından 38 gün sonra ölümüyle ilgili Dava 7. celsede karara bağlandı.

Mahkeme Başkanı, kararı okumaya başlamadan önce ``Karar eleştirilebilir, tepkilerinizi dışarda gösterin lütfen.`` dedi.

2 POLİSE 10`AR YIL HAPİS

Ali İsmail Korkmaz davasında mahkeme heyeti sanık Polis memuru Mevlüt Saldoğan`a `Ölüme sebebiyet vermek` suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bunu 10 yıl 10 ay hapse çevirdi.

Diğer Polis memuru Yalçın Akbulut`a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken 10 yıla indirildi.

FIRINCILARA 6`ŞAR YIL

Diğer sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever`e verilen 8`er yıl hapis cezaları 6`şar yıl 8`er ay hapis cezasına indirildi.

1 SANIĞA TAHLİYE, 2 SANIĞA BERAAT

Ebubekir Harlar adlı sanığa ise 8 yıl hapis cezası verilirken suç yardım düzeyinde kaldığından 3 yıl 4 aya indirildi. Bu sanığın tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.

Tutuksuz yargılanan sanık Polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti.

4 YIL 2 AY SONRA TAHLİYE OLACAK

Av. Mutlu Karayılan, müvekkili Saldoğan`ın bundan sonra hapis yatacağı süreyi hesapladı. Av. Karayılan`a göre, Saldoğan`ın tutuklu kaldığı 18 aylık süre de gözönüne alınarak bundan sonra 4 yıl 2 ay hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikten tahliye olacağını söyledi.

``DEVLETİN POLİSİNE YARDIM ETTİK`` DEMİŞTİ

Soruşturmada tutuklanan dördüncü sivil kişi olan Harlar, ifadesinde tutuklu sanık PolisMevlüt Saldoğan`ın "Yakalayın" diye bağırması üzerine Korkmaz`ı çelmeyle düşürdüklerini, üç fırıncının tekmeyle vurduğunu, en son polisin gelip çocuğun kafasını tekmelediğini söylemişti. Harlar, tutuklanan diğer üç sivil gibi "Biz devletin polisine yardım etmek istemiştik" diye savunma yapmıştı.

KARAR AÇIKLANDI, SALON KARIŞTI

Mahkemenin kararı açıklamasının ardından salon karıştı. Müdahil avukatlarının bulunduğu bölümde müdahil isimlerle polisler arasında tartışma yaşandı, bir polisin silahını çektiği görüldü. Kararla birlikte korumalar şemsiyeler açarak heyetin salondan çıkarılmasına eşlik etti.

MÜEBBET İSTENİYORDU

Ali İsmail Korkmaz Davası`nda dördü sivil olmak üzere sekiz kişi yargılanıyordu. Savcı esas hakkındaki mütalaasında, Polis Saldoğan hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istenirken, sivil sanıklar İsmail KoyuncuRamazan Koyuncu,Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar hakkında ise nitelikli yaralama suçundan sekiz yıldan 12 yıla, Polis Yalçın Akbulut hakkında da nitelikli kasten yaralama suçundan 12 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Sanık Polis Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin`e ise beraat kararı verilmesi yönünde görüş bildirilmişti.