Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ALMAN VATANDAŞI İRİNA SHAPOSHNİK MÜSLÜMAN OLARAK ESRA ADINI ALDI

ALMAN VATANDAŞI İRİNA SHAPOSHNİK  MÜSLÜMAN OLARAK ESRA ADINI ALDI

Kayseri İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Almanya´da yaşayan İRİNA SHAPOSHNİK kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

 

Kayseri  İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Almanya´da yaşayan İRİNA SHAPOSHNİK kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracaat eden İrina Shaposhnik, kelime-i şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Shaposhnik, ismini de ?ESRA? olarak değiştirdi. Esra hanımın ihtida merasimine arkadaşları ve İl Müftü yardımcıları da iştirak ettiler.

Kur´ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl Müftüsu Sayın Güven´in, İslam Dini´nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Esra hanım´ın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Güven, Esra Hanım´a ?İhtida Belgesi?ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Kur´an-ı Kerim ve Meali ile dini bilgileri ihtiva eden çeşitli kitaplar hediye etti.