Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ALO 130 ÜRÜN GÜVENLİĞİ ŞİKAYET HATTI” HİZMETE AÇILDI

 ALO 130 ÜRÜN GÜVENLİĞİ ŞİKAYET HATTI” HİZMETE AÇILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı 'Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı'nın hizmete açıldığını duyurdu.

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı 'Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı'nın hizmete açıldığını duyurdu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akçadırcı, "Tüketicilerin ve kullanıcıların güvensizlik şüphesi duydukları sanayi ürünleri ile ilgili şikayetlerini daha hızlı bir şekilde bildirmeleri için kurulan "Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı" faaliyete geçti. Şikayet hattı ile piyasada güvenli ürünlerin dolaşımının sağlanılması amaçlanmakta ve tüketicilerde güvenli ürün bilinci oluşturulması hedeflenmektedir.
İhbar ve şikâyetler denetim faaliyetlerinin hangi alanlarda yoğunlaştırılması gerektiğini göstermesi, sağlık ve güvenlik yönünden risk taşıyan tehlikeli ürünlerle ilgili denetimlerin başlatılarak bu ürünlere yönelik gerekli önlemlerin zamanında alınmasını sağlaması bakımından oldukça önemli" dedi.
Akçadırcı, "Tüketicilerin güvenliklerini tehdit ettiğini düşündüğü sanayi ürünlerine ilişkin İhbar ve şikayetleri, en kısa süre içinde işleme alınarak sonuçlandırılacak ve denetim sürecinin tamamlanmasının ardından ayrıca bilgilendirme yapılacaktır" ifadesinde bulunduğu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Vatandaşlarımız asansörler, asansör bakım ve servis firmaları, finiküler, telesiyej, teleferik, parfüm, deodorant, böcek ilacı vb. aerosol kaplar, muhtemel patlayıcı ortamda kullanılan teçhizat ve sistemler atex ürünleri, düdüklü tencere, basınçlı depolama tankları, hidroforlar, yangın söndürme cihazları vb. basınçlı ekipmanlar, aydınlatma cihazları ve ekipmanları, beyaz eşyalar, oda ve su ısıtıcıları, tost, çay, kahve makineleri, bilgisayar ve bileşenleri, küçük ev aletleri, vb. elektrikli ekipmanlar, kombiler, şofben, gazla çalışan ızgara, tava ve fritözler, ocak ve fırınlar vb. gaz yakan cihazlar , kalorifer kazanı, buhar kazanı gibi katı, sıvı, gaz yakıtlı kazanlar, sanayi makineleri, tarım makineleri, tekstil makineleri, yürüyen merdiven ve yürüyen platformlar, gıda işleme makineleri, takım tezgahları vb. makineler, far, emniyet kemeri, hava yastığı ,lastik, fren vb. motorlu araç aksamları otomotiv, dinamitler, patlayıcı nitratlar, infilaklı fitiller, emniyetli fitiller vb. sivil patlayıcılar, LPG mutfak tüpü, sanayi tüpleri, oksijen tüpleri, sınai gaz tüplerinin dolumunu yapan işletmeler vb. taşınabilir basınçlı ekipmanlar, sayaçlar, takoğraflar, taksimetreler, tartı aletleri, hazır ambalajlı ürünler ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini “ ALO 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattına” bildirebilirler.
Tüketicilerin güvenli ve mevzuatına uygun olarak üretilen ürünleri tercih etmeleri konusunda bilinçlendirilmeleri ve tehlikeli ürünlerle karşılaşmaları halinde ihbar ve şikayet mekanizmasını kullanmaları yönünde farkındalık kazanmaları, denetim etkinliğinin artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın ihbar ve şikayet mekanizmasını daha yaygın bir şekilde kullanmaları halinde, denetimlerde güvensiz ürünlere daha kolay ulaşılabilecektir."