Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ SATRANÇLA BÜYÜYECEK

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ SATRANÇLA BÜYÜYECEK

Kayseri Valiliği´nde ?Satrançla Büyüyorum? projesi kapsamında 54 anaokulundaki öğrencilere satranç malzemesi dağıtıldı.

 

Kayseri Valiliği´nde ?Satrançla Büyüyorum? projesi kapsamında 54 anaokulundaki öğrencilere satranç malzemesi dağıtıldı.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Başbakanlık Tanıtım Fonu, Türkiye Satranç Federasyonu ve Satrançla Büyüyorum Kulübü Derneği tarafından Kayseri Valiliği öncülüğünde ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde eğitim alan 54 anaokulu öğretmenine katılım belgelerinin de dağıtıldığı törene Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Satranç İl Temsilcisi Fuat Gençsoy, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Vali Yardımcısı Baha Başçelik, törende yaptığı konuşmada, satranç gibi düşünceyi, zekâyı geliştirici bir sporu geliştirmek maksadıyla anaokulu seviyesinde düzenlenen projenin büyük önem taşıdığını belirtti.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ün bizzat yakından takip ettiği projeye il dışında olması nedeniyle katılamadığını belirten ve çocuklara Vali Düzgün´ün selam ve sevgilerini ileten Vali Yardımcısı Başçelik, geleceğin teminatı çocukların küçük yaşlarda satrançla tanışmasına vesile olan projeye destek verenlere teşekkürlerini iletti.
Vali Yardımcısı Başçelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, okullar ve veliler ile el birliği içerisinde çocukların derslerdeki başarılarının yanında sosyal ve sportif alanda da başarılı olmalarını desteklediklerini hatırlatarak, satranç gibi zekâyı geliştiren bir sporu küçük yaşlarda sevdirmenin çocukların geleceği açısından da özel önem taşıdığına işaret etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, güçlü Türkiye´ye, güçlü gençler yetiştirmenin gayretinde olduklarını ifade ederek, 1 yıl gibi bir sürede lisanslı satranç sporcusu sayısının 850´lerden 8 bin 500´lere geldiğini hatırlattı ve bu yöndeki çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Melikgazi Anaokulu öğrencilerine satranç malzemeleri Vali Yardımcısı Başçelik tarafından dağıtılarak, satranç eğitimi alan 54 öğretmene de katılım sertifikaları verildi.