Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ANKARA´DA MİTİNGDE PATLAMA: 30 ÖLÜ 126 YARALI

ANKARA´DA MİTİNGDE PATLAMA: 30 ÖLÜ 126 YARALI

Ankara´da tren garına kavşağında iki patlama oldu. İçişleri Bakanlığı Ankara´daki patlamada 30 kişinin öldüğünü 126 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ankara´da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydan geldi. İçişleri BakanlığıAnkara´daki patlamada 30 kişinin öldüğünü 126 kişinin de yaralandığını açıkladı.

BARIŞ MİTİNGİ KANA BULANDI

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB´nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun bulunduğu bölgede iki büyük patlama meydana geldi.Ankara Tren Garı´nda toplanan ve Sıhhiye´ye yürümeye çalışan kitlenin toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşanan patlamalarda 30 kişi öldü, 126 kişi de yaralandı.

 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTIİçişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada "KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.

Demokrasimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara´da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcı görevlendirdi.