Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

ANKARA´DAKİ TERÖR SALDIRISI, PROGRAMLARI İPTAL ETTİRDİ

ANKARA´DAKİ TERÖR SALDIRISI, PROGRAMLARI İPTAL ETTİRDİ

Ankara Kızılay´da terör saldırısı nedeniyle, Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir´de 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları iptal edildi.

Ankara Kızılay´da terör saldırısı nedeniyle, Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir´de 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları iptal edildi. CHP Kayseri İl Başkanlığı da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı hükümet üyeleri hakkında "Terör örgütüne yardım ve yataklık etme" iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı´na yapılacak suç duyurusunu ileri tarihe erteledi.

Ankara´da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı, tüm yurtta şiddetle kınandı. Saldırı nedeniyle yapılması planlanan pek çok program da iptal edildi. CHP Kayseri İl Başkanlığı, 14 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT, il valileri ve ilgili kamu görevlileri hakkında "Terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri" iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunacaktı. CHP İl Başkanlığı, Ankara´daki saldırı üzerine suç duyurusunda bulunmayı ileri tarihe erteledi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi´nde yapılacak 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları, saldırı nedeniyle iptal edildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Sabancı Kültür Sitesinde bu sabah yapılacağını duyurduğumuz 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, Ankara´da dün akşam yaşanan ve Türkiye´yi yasa boğan terör saldırısı nedeniyle iptal edilmiştir" denildi. Nevşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Yalçın, 14 Mart Tıp Bayramı basın açıklaması ile bu akşam Avanos´taki bir otelde verilmesi planlanan Tıp Bayramı Balosu´nun, saldırı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Kırşehir´deki 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları ile akşam doktorlara verilecek yemek de saldırı nedeniyle iptal edildi.

Erciyes Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, AGÜ ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile Kayseri´deki Sanayi, Ticaret Odaları,Ticaret Borsası ve Kayseri Organize Sanayi bölgesi başkanlıkları da birer bildiriyle Ankara saldırısını kınayan bildiriler yayımladı.