Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ANNESİNİ ÖLDÜREN SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

ANNESİNİ ÖLDÜREN SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Kayseri´de, annesi Gülfidan Gül´ü (72), 10 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Harun Gül (41), mahkemede, "Babamı çok seviyordum

Kayseri´de, annesi Gülfidan Gül´ü (72), 10 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Harun Gül (41), mahkemede, "Babamı çok seviyordum. Annem de onu sevmemden dolayı kıskanırdı. O yüzden öldürdüm" dedi. Mahkeme heyeti Harun Gül´ü, ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
Olay, geçen yıl 4 Ekim´de Merkez Kocasinan İlçesi Sancaktepe Mahallesi´nde meydana geldi. Şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen işsiz Harun Gül, annesi Gülfidan Gül´ü çeşitli yerlerinden bıçakladı. Ardından polisi arayan Harun Gül, durumu anlattı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Gülfidan Gül´ün öldüğünü tespit etti. Polis ekiplerince gözaltına alınan Harun Gül, tutuklandı. 
Harun Gül hakkında, 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde ´Üst soydan akrabayı kasten öldürmek´ suçundan dava açıldı. Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Harun Gül ile avukatı hazır bulundu. Sanık Gül, mahkeme heyetine yazdığı mektubu verdi. Harun Gül mektubunda, "Dünyada sayılı 2-3 kişiden birisiyim. Rabbim beni affetsin. Söyleyeceklerim bu kadar" dedi.
Annesini neden öldürdüğünü de anlatan Harun Gül, "Ailevi sorunlarım nedeniyle öldürdüm. Babamı sevdiğim için kıskanıyordu. O yüzden öldürdüm. Daha önce de psikolojik sorunlarım vardı" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu Harun Gül´ü, ´Üst soydan akrabayı kasten öldürmek´ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.