Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ANNESİNİ ÖLDÜREN KIZA 20 YIL HAPİS

ANNESİNİ ÖLDÜREN KIZA 20 YIL HAPİS

KAYSERİ`de kendisine tokat attığını öne sürdüğü annesi 59 yaşındaki Miyase Doğmuş`u, 4 ekim 2014 günü bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık 26 yaşındaki Zehra Doğmuş, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KAYSERİ`de kendisine Tokat attığını öne sürdüğü  annesi 59 yaşındaki MiyaseDoğmuş`u, 4 Ekim 2014 günü bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık 26 yaşındaki Zehra Doğmuş, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada, tutuklu sanık Zehra Doğmuş hazır bulundu. Annesinin kendisine sürekli hakaret ettiğini ileri süren genç kız savunmasında şunları söyledi:

"Annemle babam benim hakkımda konuşuyorlardı. Babam, `Bir daha yaparsa, onu öldürürüm. Toprağa gömerim` diyordu. Annemle ekmek pişirmeye gidecektik. Hazırlık yaptığımız sırada, gerekli olan malzemeleri almak için mutfağa gittim. Annem de oradaydı. Ne konuştuklarını sordum. Bana küfür etti. Tartıştık ve bana Tokat attı. O anki sinirle tezgahta bulunan bıçağı alarak vurdum. O sırada, cinnet geçirdiğim için kaç kere vurduğumu tam hatırlamıyorum. Ceza almak istemiyorum. Tahliyemi istiyorum. Ben kendimi bildim bileli, ailemin baskısı altındayım. Sürekli bana kötü konuşuyorlardı. Ailemden hiç sevgi görmedim."

BABA: CAMİDEN DÖNDÜĞÜMDE OLAY OLMUŞTU

Baba Ali Doğmuş ise, mahkemede verdiği ifadede, "Cuma namazı için camiye gitmiştim. Eve döndüğümde olay olmuştu. Eşimle, kızım hakkında hiç konuşmadık. Ben evde olduğum zamanlarda, eşimin kızıma hakaret ettiğini hiç duymadım" dedi.

Mahkeme heyeti karar vermek için ara verdiği sırada, sanık ağlamaya başladı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan sanığa, hafifletici nedenler göz önüne alınarak 20 yıl hapis cezası verildi.