Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİ SAYISINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİ SAYISINA BİR YENİSİ DAHA  EKLENDİ

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri´deki Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Turkuaz Seramik firmasının da eklendiğini belirterek, firma sahiplerini ve yöneticilerini tebrik etti.

Kayseri  Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri´deki Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Turkuaz Seramik firmasının da  eklendiğini belirterek, firma sahiplerini ve yöneticilerini tebrik etti.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ar-Ge merkezlerine değinerek, "İlimizin ve ülkemizin örnek firmalarından biri olan Turkuaz Seramik AŞ´nin Kayseri´nin 9. Türkiye´nin 776. AR-GE Merkezini kurması, Ülkemize nitelikli istihdam, yenilikçi tasarım ve katma değerli üretimin artırılması anlamında ciddi katkıları olacağına olan inancını belirterek, ?Bu süreçte emeği geçen firma ortak ve yetkililerini şahsım ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına tebrik eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim? dedi.

Kayseri´de toplam Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin sayısının 9 olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, ?2017 yılını 8 Ar-Ge merkezi ile kapattık. İSO ilk 1000´de yer alan Turkuaz Seramik AŞ. ile birlikte bu listede yer alan 32 şirketimizden 4 tanesi Ar-Ge Merkezi kurmuş durumda. İlk 1000´de olmayan şirketlerimiz Ar-Ge merkezi olduklarına göre İSO´da sıralamaya giren şirketlerimizin rahatlıkla Ar-Ge merkezi olabileceklerini düşünüyorum. 2018 yılında Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısını Kayseri´ye yakışır şekilde artırmamız gerekli? dedi.

Ar-Ge merkezi olmanın öncelikle teknolojik ve yüksek katma değerli ürüne geçişte önemli bir imkan olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, sanayicilere firmalarının geleceği açısından bu işe ağırlık vermelerini isterken, KAYSO olarak kendilerinin de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Başkan Büyüksimitci, Kayseri´de Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan firmaları da şu şekilde sıraladı; Aspilsan Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hasçelik Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., Küçükler Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Merkez Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Güven Mühendislik Makina Kimya ve Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Başyazıcıoğlu Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Turkuaz Seramik San. Ve Tic. A.Ş.

FOTOLU