Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ARAP TURİZMCİLER KAYSERİ´DE

ARAP TURİZMCİLER KAYSERİ´DE

Kayseri´nin turizm potansiyelinin, alternatif pazarlara tanıtılmasını amaçlayan Turizm Çalıştayı başladı. Üç gün sürecek çalıştayda, başta Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Yemen, Katar gibi ülkelerden gelen Arap turizmcilere Kayseri´ni

Kayseri´nin turizm potansiyelinin, alternatif pazarlara tanıtılmasını amaçlayan Turizm Çalıştayı başladı. Üç gün sürecek çalıştayda, başta Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Yemen, Katar gibi ülkelerden gelen Arap turizmcilere Kayseri´nin turizm potansiyeli tanıtılacak.

Bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Vali Orhan Düzgün, Kayseri´nin zengin bir turizm altyapısına sahip olduğunu söyledi. Türkiye´nin, dünya turizm pastasından daha fazla pay alması gerektiğini, ülke içinde de turizm gelirinden kentin daha çok pay alması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Düzgün, bu çalışmaları, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ORAN Kalkınma Ajansı, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektörle birlikte yürüttüklerini kaydetti. Vali Düzgün, "´6 bin yıllık tarihi geçmişi ve birikimiyle, doğal güzellikleri ve gelecek misafirlerimize sunacağımız alternatiflerle Kayseri, turizm anlamında bir cazibe merkezidir. Kentte , Asurlular, Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve Cumhuriyet döneminden kalan çok sayıda tarihi eseri barındırmaktadır. Bununla birlikte, Kültepe kazılarında ortaya çıkan tabletler, Dünya Kültür Mirası Listesi´ne alınmıştır. Erciyes dağı, kayakseverlere çok geniş ve birbirinden güzel olanaklar sunmakta, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri sayılmaktadır. Ayrıca, Soğanlı´daki tarihi yerler ile Yahyalı Şelaleleri gibi turizm zenginlikleri de Kayseri´yi tercih edilir kılmaktadır´´dedi.

Çalıştayın açılışında, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi´nin hazırladığı tanıtım filmleri gösterildi. Arap turizmciler, konuşmaları dikkatle takip ederken, tanıtım filmlerini de ilgiyle izlediler. Ağırlıklı olarak, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Yemen, Katar gibi ülkelerden gelen Arap turizmciler, ülkelerinde hazırladıkları turistik gezilerde, bundan böyle Kayseri´ye de yer vermeyi düşündüklerini ifade ettiler. Üç gün sürecek çalıştayda, Arap turizmcilerle bire bir tanıtım ve işbirliği görüşmeleri yapılacak.