Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ARGINCIK SPOR TESİSLERİNİN TEMELİ ATILDI

ARGINCIK SPOR TESİSLERİNİN TEMELİ    ATILDI

Argıncık´taki amatör spor sahalarının yanına Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde amatör spor kulüplerine bu sezon ikinci kez malzeme desteği verildi.

Argıncık´taki amatör spor sahalarının yanına Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde amatör spor kulüplerine bu sezon ikinci kez malzeme desteği verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sporu ve sporcuyu desteklemeye yönelik yatırımlara devam edeceklerini belirtti.
Argıncık´ta yapılan amatör spor tesisi temel atma ve malzeme dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve spor camiası katıldı.
Törende konuşan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tesisin Türkiye´de bir ilk olacağını ve bunun gururunu yaşayacaklarını belirtti. Soykarcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e amatör spora verdiği destekler nedeniyle teşekkür ederek bir plaket takdim etti.
?SPORUN VE SPORCUNUN DOSTUYUZ?
 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı yatırım ve verdiği hizmetlerle sporun ve sporcunun dostu olduğunu söyledi. Konuşmasında insana yatırım üzerinde duran Başkan Çelik, ?Kayseri´de yaşayan her bir ferdin her anlamda daha donanımlı, daha sağlıklı ve daha huzurlu olması önceliğimizdir. Kayseri´de sporu ve sporcuyu desteklemeye yönelik burada sayamayacağım kadar çok yatırım ve desteklerde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş.´miz pek çok spor dalında altyapıyı geliştirmek ve daha çok sporcu yetişmesini sağlamak için büyük gayret gösteriyor. Hedefimiz gelecek nesillerimizin daha zinde, daha ahlaklı ve daha donanımlı olmasına katkıda bulunmaktır? dedi.
GÖRME ENGELLİLERE DE SAHA YAPILIYOR
Amatör spora yatırımın önemini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Takımlarımızın daha güçlü olmasının yolu altyapıdan ve amatörden geçiyor. Bu nedenle amatör sporun desteklenmesi gerekiyor. Burada spora gönül vermiş pek çok kulüp yöneticisi, pek çok idareci var. Karşılaştıkları bir takım güçlüklere rağmen kulüplerini ayakta tutuyor ve gençlere imkanlar sağlıyorlar. Onların yetişemediği yerde de biz devreye giriyoruz ve girmeye de devam edeceğiz. Gençlerimizin fiziksel ve manevi eğitimlerinde önemli bir yeri olan amatör sporu desteklemeyi en önemli görevlerimizden biri olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle bugün tüm kulüplerimizin ihtiyaç duyduğu bir tesisin temelini atacağız. Argıncık Amatör Spor Tesisleri alanı içerisinde yapılacak olan binalar toplam 3 bin 600 m2 inşaat alanına sahip. Amatör Spor Tesisleri binası zemin ve 1. kattan oluşuyor. Binanın Kulüp soyunma odaları bloğunda her biri 32 m2 alanlı zemin katta 22 adet, 1. katta 22 adet olmak üzere toplam 44 adet kulüplerimiz için tesis yapıyoruz. Kulüp odaları içinde duş, dinlenme odası ve depolar bulunacak. Zemin ve birinci kattan oluşan idare binasında ise 100 m2 alanlı çok amaçlı salon, sağlık odası ve diğer sosyal alanlar yer alacak. Binanın 1. katında ofisleri inşa edeceğiz.  Burada ayrıca görme engellilerin kullanacağı 20x40 metre ebatlarında suni çim zeminli antrenman sahası yapacağız. Saha etrafı yaralanmaları engelleyecek darbeye dayanıklı sünger korumalı çit korkulukla çevrilecek. Yapılacak olan Amatör Spor Tesisleri binalarının inşaatı için 3 milyon TL´nin üzerinde para harcayacağız. Tesislerimizin tüm amatör camiası için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.?
Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu da birer konuşma yaparak tesisin faydalı hizmetlere vesile olmasını temenni ettiler.
Vali Süleyman Kamçı da sporun insanları zararlı alışkanlıklardan kurtardığını ifade etti ve bu nedenle spora yönelik yatırımları memnuniyetle karşıladığını söyledi. Vali Kamçı, spora ve sporcuya yapılan yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi´ni tebrik etti.