Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ARİF MOLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ´NDE AŞURE DAĞITIMI ETKİNLİĞİ

ARİF MOLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ´NDE  AŞURE DAĞITIMI ETKİNLİĞİ

Muharrem Ayı vesilesiyle Kocasinan Belediyesi tarafından Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin bahçesinde aşure dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi.

 

Muharrem Ayı vesilesiyle Kocasinan Belediyesi tarafından  Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin bahçesinde aşure dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi.
Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliğine, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Müftü Yardımcıları Galip Koçer, Atıf Akşit, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, okulun öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
Program Kocasinan Müftülük  Sitesi  Camii İmam Hatibi Yasin Yüksel´in  Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İslam´ı kuralların hakim olduğu milli bir ?Pazar Ekonomisi´ nin gerekliliğine dikkat çekerek, ?Yeni bir alternatif ekonomiye, yeni pazara, yeni sanayiye ihtiyacımız var. Hem de biz milli olarak Müslümanların sahip olduğu alternatif pazar ekonomisi ihtiyacımız var. Peygamberimizin yolundan giderek alternatif ve milli ticaretimizi, sanayimizi kurmak durumundayız. Onun için teknik ve meslek lisesi öğrencilerimize çok ihtiyacımız var. Kıymetli gençler önce camimize, kardeşliğimize ve milli pazar ekonomisine sahip çıkalım. Yüce Mevlam bizleri Peygamberimizin yolundan giderek, ülkemize ve milletimize hizmet eden gençlerden eylesin? dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, Muharrem Ayının, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, ?Hz. Nuh´un gemisindeki tufan sırasında, Müslümanlar gıda olarak ellerinde ne var ise, hepsini bir araya getirip bir kazan içerisinde pişirerek oluşturdukları bir üründür. Oradaki mesaj elimizdeki ne var ise hep beraber paylaşmamızdı. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi ve adetimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Bu noktada aşure gününün bugünlere kadar ulaşmasından en önemli etken paylaşma duygumuzdur.? diye konuştu.
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise, eğitim ve öğretime devamlı desteklerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.
Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran ise, Milli buluşların önemine değinerek, ?İslam coğrafyasında oynan oyunları sonlandırmak için bizlere önemli görevler düşüyor. Kendi tankımızı, kendi topumuzu, kendi uçağımızı ve kendi otomobilimizi üretme konusunda gençlere önemli sorumluluklar düşüyor. Bütün sanayimizle milli projeler üretmeliyiz. Ülkemizin kalkınmasını sağlamalıyız? diye konuştu.
Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Altundağ ise, okula desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından öğrencilere kendi elleriyle aşure dağıtan İl Müftüsü Güven ve Başkan Çolakbayrakdar, öğrencilerin yoğun sevgi seliyle karşılaştı.