Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ARKADAŞ KATİLİ, SAVUNMASINDA HAKARETLERİ KALDIRAMADIM

ARKADAŞ KATİLİ, SAVUNMASINDA HAKARETLERİ KALDIRAMADIM

Kayseri´de geçen 27 Mart´ta, tartıştığı arkadaşı 26 yaşındaki Serkan Kızıl´ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan aynı yaştaki Murat Eroğlu, duruşmada yaptığı savunmasında, "Serkan´ın yanına uyuşturucu almak için gittim. ´Paran yoksa an

 
Kayseri´de geçen  27 Mart´ta, tartıştığı arkadaşı 26 yaşındaki Serkan Kızıl´ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan aynı yaştaki Murat Eroğlu, duruşmada yaptığı savunmasında, "Serkan´ın yanına uyuşturucu almak için gittim. ´Paran yoksa ananı bacını getir´ demesini kaldıramadım. Bıçakla nasıl vurduğumu hatırlamıyorum" dedi.

Olay, merkez Kocasinan İlçesi´ne bağlı Yenişehir Mahallesi´nde meydana geldi. Berberlik yapan 15 yıllık arkadaşı Serkan Kızıl´ı bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Murat Eroğlu´nun tutuklu yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Sanık Murat Eroğlu ile şikayetçi Serkan Kızıl´ın babası 56 yaşındaki Ahmet Kızıl ile eşi 24 yaşındaki Nesrin Kızıl ve arkadaşı 23 yaşındaki  Emre Çiftçi duruşmada hazır bulundu. Savunmasında, pişman olduğunu söyleyen Murat Eroğlu, "Ben Serkan´ın dükkanına uyuşturucu almak için gittim. Param olmadığı için Serkan bana hakaret etti. ´Paran yok ananı bacını getir´ dedi. Ben uyuşturucu ve alkol kullanmıştım. Sinirle olay yerinden çıktım. Arkadaşım  Muhammed Çiçek´e annemin cenaze evinde olduğunu, onu alıp eve götürmem gerektiğini söyledim ve annemi alıp eve götürdük. Eve gelince Serkan´ın söylediği sözler aklıma geldi. Kaldıramadım. Evden aldığım bıçakla çıkıp Muhammed´e beni Serkan´ın dükkanına götürmesini istedim. Muhammed engel olmaya çalışıp, araçtan atladı. Diğer koltukta oturan Emre´den bıçak zoruyla beni Serkan´ın dükkanına götürmesini istedim. Serkan´ın dükkanına gittim. Araçtan inip berber dükkanının camını kırdım. Bıçakla nasıl vurduğumu hatırlamıyorum. Olay yerinden uzaklaştım" diye konuştu.

Serkan Kızıl´ın babası Ahmet Kızıl "Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Serkan Kızıl´ın eşi Nesrin Kızıl ise "Olayı görmedim. Eşim uyuşturucu kullanmıyordu. Uyuşturucu sattığını da görmedim" ifadelerini kullandı.

Emre Çiftçi de "Tıraş olmak için Serkan Kızıl´ın dükkanına gitmiştim. Olay yerinde Murat Eroğlu´da vardı ve çok sinirliydi. Murat´ı sakinleştirmek için arabaya bindirdik. Annesinin cenaze evinde olduğunu onu alıp eve birlikte götürmemizi istedi. Annesini alıp eve götürdükten sonra Murat elinde bıçakla araca geldi ve kendisini Serkan´ın dükkanına götürmemizi istedi. Yanımda bulunan Muhammed kabul etmedi. Bıçağı sallayarak elinden yaraladı.  Ben de korktuğumdan dolayı götürdüm. Araçtan iner inmez Serkan´ın berber dükkanının camını kırdı. Kendisini tutmaya çalıştık. Bu sırada Serkan´ı yaralamış. Biz sonradan fark ettik. Olay sonrası da Murat ayrıldı" dedi.

Savcı, sanık Murat Eroğlu´nun ´kasten öldürme´ ve ´kişiyi hürriyetinden yoksun kılma´ suçlarından cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti sanık Murat Eroğlu´nun avukatının süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

Sanık Murat Eroğlu duruşmadan ayrılacağı sırada Serkan Kızıl´ın eşi Nesrin Kızıl sanığa, "Senin Allah belanı versin" diye bağırdı.