Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ARKADAŞLARINI DÖVEREK KOMAYA SOKAN SANIKLARA 20´ŞER YIL HAPİS

ARKADAŞLARINI DÖVEREK KOMAYA SOKAN SANIKLARA 20´ŞER YIL HAPİS

Kayseri´de kaldığı rezidansta 27 yaşındaki İlker Bülbül´ü, bir gün boyunca aralıklarla döverek, bitkisel hayata girmesine neden oldukları iddiasıyla yargılanan Ümit Barbaros ve Emrah Dağdelen 20´şer yıl, olaya karıştığı öne sürülen biri kadın 2 kişi de 6´

Kayseri´de kaldığı rezidansta 27 yaşındaki İlker Bülbül´ü, bir gün boyunca aralıklarla döverek, bitkisel hayata girmesine neden oldukları iddiasıyla yargılanan Ümit Barbaros ve Emrah Dağdelen 20´şer yıl, olaya karıştığı öne sürülen biri kadın 2 kişi de 6´şar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Talas İlçesi Mevlana Mahallesi´nde bir rezidansın 13´üncü katında yaşayan İlker Bülbül, 8 Ekim 2014´te arkadaşları Ümit Barbaros ve Emrah Dağdelen´le eve geldi. Burada bir süre sohbet eden arkadaşlar daha sonra dışarı çıktı. Bu sırada bilinmeyen nedenle tartışan Ümit Barbaros ile İlker Bülbül apartman girişinde kavga etmeye başladı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Ümit Barbaros, İlker Bülbül´ü döverek eve çıkardı.

İddiaya göre Ümit Barbaros, Emrah Dağdelen ile birlikte bir gün boyunca aralıklarda Bülbül´ü dövdü. Şüpheliler, mağdurun bilincini kaybetmesi üzerine Emrah Dağdelen´in kız arkadaşı Firdevs D. ve Mehmet Akif D.´yi de olay yerine getirdi. Burada Bülbül´ü döven şüpheliler tekrar binadan çıktı.

Firdevs D.´nin, mağdurun başında beklemesini isteyen Emrah Dağdelen daha sonra taksiyle gelerek, diğer şüphelilerle birlikte İlker Bülbül´ü araca bindirip önce özel bir hastaneye, ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne götürdü. Doktorların yaptığı kontrollerde, İlker´in öldüresiye dövüldüğünün belirlenmesinin ardından, polis ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgularının ardından, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Firdevs D. ve Mehmet Akif D. serbest bırakılırken, Ümit Barbaros ve Emrah Dağdelen tutuklandı. Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alınan yaralı gencin, vücudunun birçok yerinde kırıklar olduğu ve konuşma yetisini kaybettiği bildirildi.

Sanıklar hakkında, "Canavarca hisle eziyet çektirerek adam öldürmeye teşebbüs" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açıldı. 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada, tutuklu sanıklardan Ümit Barbaros hazır bulunurken, Emrah Dağdelen ise, İskenderun Cezaevi´nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar ise, duruşmaya gelmedi. Savcının "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla cezalandırılmasını istediği sanıklar, duruşmada birbirlerini suçladı. Mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ümit Barbaros, "İlker benim arkadaşım olur. Onu o hale getirecek hiçbir husus ortada yoktur. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum" dedi. Tutuklu sanık Emrah Dağdelen de, olayı Ümit´in yaptığını iddia ederek, suçsuz olduğunu belirtti.

Yapılan yargılama sonucunda, mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Ümit Barbaros ve Emrah Dağdelen´e ayrı ayrı, "Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 14 yıl, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 6 yıl olmak üzere, toplamda 20´şer yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, tutuksuz sanıklar Firdevs D. ve Mehmet Akif D.´yi de, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 6´şar yıl hapse mahkum etti.