Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

SEYRANİ ÜNİVERSİTESİ'NE DOĞRU

SEYRANİ ÜNİVERSİTESİ

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleşen Seyrani Kampüsü Mahmut Karaca Eğitim Bloku'nun temel atma töreni coşkuyla gerçekleşti.


Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşen Seyrani Kampüsü Mahmut Karaca Eğitim Bloku’nun temel atma töreni coşkuyla gerçekleşti.
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un onur konuğu olarak katıldığı temel atam törenine bürokrat ve iş adamlarıyla birlikte Develi Halkının da yoğun katılımı vardı. Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur’un yanı sıra civar ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları da protokolde yerlerini aldılar. Ayrıca Develi dışında özellikle İstanbul, Ankara ve Antalya’da faaliyet gösteren Develi dernekleri de hemşerilerini yalnız bırakmayıp bu mutlu günlerinde sevinçlerini paylaşmak için kampüs alanındaydılar.
Atlı birlik nezaretinde Seyrani Üniversitesi Kapısına kadar gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u kampüs girişinde ise davul-zurna ekibi karşıladı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un tören alanına gelmesinden önce Mehter takımı ve folklor ekibi izleyicilere hem hem görsel hem işitsel ziyafet sundular. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un tören alanına intikalinden sonra tören, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur’un konuşmasıyla başladı. Konuşmasında dünyanın iletişim ve bilişimle küçüldüğünü ve etkileşimin hızlı olduğunu vurgulayan Keleştemur, “Fakat bu gelişmeler insanın mutsuzluğunu, yalnızlığını da artırarak problemli insanlar meydan getirmiştir.” diyerek sözlerini sürdürdü ve bu problemin kaliteli eğitimle aşılacağına vurgu yaptı. Rektör Keleştemur’dan sonra Seyrani Kampüsü’nün oluşmasında büyük katkıları olan ve ilk blokları yaptıranlar arasında bulunan  İstanbul Develililer Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sami Dedeoğlu söz aldı. “Davetime icabet edip beni kırmayarak gelen çok sayın Devlet Büyüğümüz ve Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuşa şükranlarımı bildiriyorum” diyerek söze başlayan Dedeoğlu, bu çalışmaların sonucunun Üniversite olması gerektiğini ve bunun içinde hayırseverler ve Develi halkının el ele vermesi gerektiğini vurguladı. 
Daha sonra sözü Seyrani Kampüsüne ilk bloğu kazandıranlardan Develi’nin hayırsever iş adamlarından Mehmet Paksoy bir konuşma yaptı. Paksoy “ilk bloğun temelini atarken de gönlümüzde üniversite hayali vardı. Şimdi inşallah diğer hayırsever kardeşlerimizle dördüncü bloğu atarak çok daha fazla yaklaşmış bulunuyoruz” dedi. Mehmet Paksoy’dan sonra dördüncü bloğu inşa ettirenler arasında olan ve bu hayırseverler adına konuşma yapması için söz Sait Erdal Metiner’e verildi. “Memleketimize hizmet etme imkanı verdiği için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü hayrı ve yardımı ilk hak eden insanın memleketidir” diyerek bu hususta bloka ismi verilen Merhum Mahmut Karaca’yı da rahmetle yad etti.
Söz sırası Develi Belediye başkanı Mehmet Cabbar’a geldiğinde ise Başkan Cabbar başta Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş olmak üzere tüm protokol üyelerine, Develi dışından gelmiş derneklere ve onların üyelerine, coşkusuyla desteklerini esirgemeyen Develi halkına ayrıca ilk blokları yaptıran hayırsever Develililere teşekkür etti. Başkan Cabbar ayrıca dördüncü eğitim bloğunu hizmete kazandıracak olan Mustafa karaca, Şükrü Karaca, Nevzat Çulhaoğlu, Sait Erdal Metiner, Hamdi Özdamarlar ve Şükrü Kulak’a ayrı ayrı teşekkür edip, Develi Halkının kendilerine müteşekkir olduğunu bildirdi. Develiye yapılan Devlet yatırımlarıyla sözlerini devam ettiren Başkan Cabbar “İlçemize kazandırılacak bir Üniversite İlçemizin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik çehresini olumlu manada değiştirecektir. Bu anlamda bizler diğer bloklarımızın da temellerini attık, artık o bloklarımızda hayır sahiplerini beklemektedir” diyerek hayırseverleri teşvikte bulundu.
Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır konuşmasında Üniversitelerin sayısının artışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu üniversitelerin sayısındaki artışla birlikte kalitelerindeki artışta yükselecek vurgusu yaptı. Develi’nin de yakında bir üniversiteye sahip olmaması için hiçbir engelinin kalmayacağına değindi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise konuşmasında Kayseri halkının ve dolayısıyla Develi halkının da çok hayırsever olduğuna, hayırseverlerin etkin olduğu bir şehir olduğu vurgusu yaptı. Ayrıca Kayserinin ticaret ve sanayi şehrinden ziyade bu açılımlarla birlikte eğitim kenti olma yolunda olduğunu vurguladı.
Temel atma töreninin son konuşmasını Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı. Develili hayırseverlere teşekkürle konuşmalarına başlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bu hayırlarınızın ben sadece ahirette değil bu dünyada da size hayırlar ve ecirler getireceğine inanıyorum. Allah herkese böyle hayırlar yaptırsın” dedi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş daha sonra sözlerine bilgi, irfan ve hikmet kavramlarını anlatarak sürdürdü “Bilgi olmadan hayatımızı sürdüremeyiz muhakkak bilmek durumundayız. İşte bu açılışını yaptığımız bloklarımız bizlere bunu sağlayacak fakat bu tek başına yeterli değildir. Ayrıca irfan ehli olmak durumundayız; yani, bu bilgi benim hayatımın neresi için anlamlı?, bu bilginin mahiyeti ne? gibi soruların cevaplarını irfanla veririz. Ve üçüncü olarak bilgi ve irfanla yoğrulmuş işin ve amelin en güzel nasıl yapılacağının sorusunu da bize hikmet anlatır ve biz hikmetli yaparsak eğer işlerimizi, hayırlı bir sonuca ulaşmış oluruz.” Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmasını şöyle noktaladı: “Develi için bu eğitim bloğunun hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah bu ve diğer bloklar tez zamanda biter de öğrenci sayısı artarak Develimize katma değer sağlanır. Böylesi bir günde sevincinizi paylaşmanın coşkusunu sizlerle beraber ben de yaşadım. İnşallah tez zamanda muradınız olan “Seyrani Üniversitesi”ne bir an önce kavuşmanızı diliyorum.”
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş daha sonra Eğitim Bloğunu yaptıran Develili hayırseverlerin yakalarına teşekkür madalyonu taktı. Daha sonra Başkan Cabbar Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a teşriflerinden ötürü hediye, sonrasında ise hayırseverler; Mustafa karaca, Şükrü Karaca, Nevzat Çulhaoğlu, Sait Erdal Metiner, Hamdi Özdamarlar ve Şükrü Kulak’a plaket takdiminde bulundu. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş eşliğinde temel atma butonuna basılarak tören sona erdi. Tören sonrasında ise Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Develi halkıyla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.