Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ASKERİ NAKLİYE UÇAKLARININ BAKIMI KAYSERİ`DE YAPILACAK

ASKERİ NAKLİYE UÇAKLARININ BAKIMI KAYSERİ`DE YAPILACAK

Kayseri Garnizon ve 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, İstanbul'da 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı`nda imzalanan protokol sonrasında memnuniyetini dile getirdi.

 Kayseri Garnizon ve 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, İstanbul'da 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı`nda imzalanan protokol sonrasında memnuniyetini dile getirdi. Tümgeneral Demiral, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Ulu önder Atatürk'ün direktifleriyle 1926 yılında kurulan 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı ile Avrupa`nın en büyük savunma ve uzay kuruluşu Airbus Defence and Space arasında potansiyel işbirliğinin kurulması ve hedeflenen stratejik iş ortaklığının ilk adımı olan iyi niyet mektubunu imzalamış bulunmaktayız. Dünyada en fazla CN -235 uçağına sahip Türk Hava Kuvvetleri, 20 yıldan fazla bir süredir bu uçakların bakım, onarım, revizyon ve modernizasyonu konusunda ciddi bir tecrübe, kabiliyet ve mühendislik bilgi ile birikimine sahiptir. Bölgesel destek merkezi olarak sahip olduğumuz bu tecrübe ve kabiliyetlerimizin Airbus'un katkılarıyla, bölgemizdeki dost ve müttefik ülke uçaklarına da uygulanacak olması bizleri mutlu edecektir. Avrupa'nın en büyük havacılık savunma ve uzay endüstrisi devi Airbus ile Türk Hava Kuvvetleri 2. Hava İkmal bakım Merkezi Komutanlığı arasındaki stratejik iş ortaklığına gidecek bu önemli başlangıcın Airbus ve Türk Hava Kuvvetleri`ne hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışma ile emeği geçen özellikle direktifleri ile bizleri yönlendiren Hava Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Akın Öztürk, Lojistik Komutanı Korgeneral Tayfur Fikret Erbilgin ve iyi niyet mektubunu beraber imzalamaktan onur duyduğum Airbus Defence and Space'in ticaretten sorumlu Başkan Yardımcısı Antony Rodriguez'e teşekkür ediyorum. Atılan bu imzalar ile faaliyetlerimizin daha da hız kazanması ve bu başarılı çalışmaların ülkelerimize katma değer sağlaması dileğiyle saygılarımı sunarım."
İstanbul'da 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı`nda imzalanan anlaşma sonrası Kayseri'de fabrika bakımı seviyesi (Fasbat) yapılacak CN-235 uçaklarının ağırlıklı olarak Asya ve Afrika ülkelerinden geleceği, daha sonra Avrupa ülkelerinden de aynı marka uçakların burada gözden geçirileceği ifade edildi.