Tarih: 14.03.2016 17:09

ATATÜRK EVİ´NDE, MEHMET AKİF ERSOY SERGİSİ AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

İstiklal Marşı´nın kabulünün 95´inci yıldönümü nedeniyle, Kayseri´deki Güzel Sanatlar Galerisi Atatürk Evi Müzesi´nde, Mehmet Akif Ersoy´a ait materyallerden oluşan karma sergi açıldı.

Sergi açılışına Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Gökhan Azcan, Mehmet Aktaş, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Vekili Erdoğan Aygenç, İstiklal Marşı´nın şairi Mehmet Akif Ersoy´un kaleme aldığı şiirin vatanperverlerin ruh halini yansıttığını belirterek, şöyle dedi:

"İstiklal Marşı, bizim için sadece mili marş değildir. Aynı zamanda unutmamamız gereken bir mücadelenin destansı tarifidir. İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünü ilk günkü heyecanla kutluyoruz. Akif´in, "Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın" sözlerine içtenlikle katılıyor; bu vesile ile vatan uğruna şehit düşmüş tüm canlarımıza Allah´tan rahmet, gazilerimize de minnet ve şükran duyuyoruz."

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, Kurtuluş Savaşı´nın amaç ve ruhunu, Türk milletinin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 95´inci yılı nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü arşivinde yer alan Mehmet Akif Ersoy´a ait materyallerin Kayseri´de sergilenmesi için Vali Orhan Düzgün´ün desteği ile bakanlıkla yazışmalar yaptıklarını anlattı. Taymuş, bu girişimin sonuç verdiğini anlatırken şöyle dedi:

"Akif´in kaleminde hayat bulan İstiklal Marşı, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen bir eserdir. İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünde başka bir benzeri olmayan bu 72 eserin sergisi, 5 gün boyunca açık kalacak. Vatandaşlarımızı sergiyi gezmeleri ve o günkü aynı heyecanı yaşamaları için davet ediyorum."






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —