Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİNİN 98.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

ATATÜRK´ÜN KAYSERİ´YE GELİŞİNİN 98.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Heyeti Temsiliye Reisi´ olarak Kayseri´ye gelişinin 98´inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Heyeti Temsiliye Reisi´ olarak Kayseri´ye gelişinin 98´inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´nda düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, askeri ve mülki erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Günün anısına gerçekleştirilen Büyük Atatürk Gençlik Koşusu´nda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Daha sonra Atatürk Anıtı´na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi´nin çelenkleri bırakıldı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından TED Koleji öğrencilerinden Zeynep Ece Yıldırım ve Eda Berin Ilgaz tarafından ?Atatürk? isimli şiir okundu. Program bittikten sonra Vali Kamçı ve protokol üyeleri Atatürk´ün Kayseri´ye geldiğinde konakladığı ve yeniden restore dilerek açılışı yapılan Atatürk Evi´ni ziyaret etti.
 
Vali Kamçı, burada yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk´ün, gerek zengin tarihi mirası gerekse ekonomik ve kültürel özellikle nedeniyle yaşamı boyunca Kayseri´ye her zaman değer verdiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Cumhuriyeti kurduktan sonra yapılan yatırımlar ile şehrimizin sanayi altyapısının da ilk mimarlarından olmuştur. Onun ilimize göstermiş olduğu teveccühü karşılığında çalışan, yeniliğe açık ve girişimci Kayseri halkımız boş durmamış, vefa borcunu ödemek için birçok başarıya imza atmıştır. İlimiz bugün sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, imar ve ulaşımda ülkemizin en gelişmiş şehirleri arasında yer almakta ve ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır.?
 
Atatürk Evi´ndeki programda, Tekden Koleji öğrencileri tarafından Mustafa Kemal´in Temsil Heyeti Reisi olarak Kayseri´ye gelişi temsili olarak canlandırıldı. Öğrenciler temsili Atatürk´ü ellerindeki Türk bayrakları ve "Hoşgeldiniz" pankartlarıyla karşıladı. Öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk´e yazdığı mesajların bağlı olduğu 98 balon gökyüzüne bırakıldı. Programda Atatürk´ün sevdiği şarkılardan oluşan koro ve halk gösterisi sahne aldı.
 
Daha sonra katılımcılar, Atatürk Evi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi´nde açılan "Karma Fotoğraf Sergisi"ni gezdi.