Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ATATÜRK´ÜN SİVAS´A GELİŞİNİN 96 NCI YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

ATATÜRK´ÜN SİVAS´A GELİŞİNİN 96 NCI YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Sivas´ta Mustafa Kemal Atatürk´ün 27 Haziran 1919 yılında Sivas´a ilk gelişinin 96´ncı yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün milli mücadele döneminde kente gelişinin 96´ncı yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Sivas´ta Mustafa Kemal Atatürk´ün 27 Haziran 1919 yılında Sivas´a ilk gelişinin 96´ncı yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün milli mücadele döneminde kente gelişinin 96´ncı yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Kent merkezi girişinde bulunan ´Cumhuriyet´e İlk Adım Anıtı´nda düzenlenen programa Sivas Valisi Alim Barut, 5´inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, bazı protokol üyeleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Programda Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesi anıt önüne çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri sundu. Valilik adına günün anlam ve önemini anlatan konuşma Atatürk Lisesi öğretmenlerinden Ayhan Boztepe tarafından yapıldı. Konuşmada Sivas´ın gerek milli mücadele sürecinde gerekse Cumhuriyet´e giden yolda Atatürk´ün hep yanında yer aldığına dikkat çekildi.

MİLLETİMİZ 2023-2071 HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN KARARLI

Vali Alim Barut ise anıt özel defterine, "Türk milleti tarih sahnesinde yerini aldığından itibaren her zaman şanla, şerefle bağımsızlığına sahip çıkmış ve en zor dönemde bile birlik ve beraberlik içinde büyük bir mücadele sonunda Cumhuriyetimizi kurmuştur. Herkes şuna inanmalıdır ki bu milletimiz sonsuza kadar var olacaktır. Belirlediği 2023-2071 yılları hedeflerine ulaşmak için azim ve kararlılıkla çalışmakta, çalışmaya da devam edecektir. İlmiyle, teknolojisiyle, sanayisiyle, sosyal hayatıyla dünyanın en gelişmiş devletleri arasında yer almak için mücadele edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Sivas´a teşriflerinizin 96´ncı yıl dönümünde sizi ve silah arkadaşlarınızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini yazıp okudu.