Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?AVCI´ LAKAPLI SERİ KATİLE,AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

?AVCI´ LAKAPLI SERİ KATİLE,AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Kayseri´de aralarında kardeşinin de bulunduğu 7 kişiyi öldüren, tahliye olduktan sonra da geçen yıl özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz´ı (47) pompalı tüfekle vurarak öldüren ´Avcı´ lakaplı Hamdi Kayapınar (39), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına ça

Kayseri?de aralarında kardeşinin de bulunduğu 7 kişiyi öldüren, tahliye olduktan sonra da geçen yıl özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz´ı (47) pompalı tüfekle vurarak öldüren ´Avcı´ lakaplı Hamdi Kayapınar (39), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Hamdi Kayapınar, 1994 yılında henüz 14 yaşındayken kendisinden bir yaş küçük kardeşini iple boğarak öldürdü. Kayapınar, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra ´Şartlı Salıverme Yasası´ndan yararlanarak tahliye edildi. Kayapınar, 1998-2001 yılları arasında da Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin´i öldürdü. Polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar´ı da yaraladı. Tutuklanıp yargılanan Kayapınar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kayapınar, ´Denetimli Serbestlik Yasası´ kapsamında erken tahliye hükmünden yararlanarak, 16 yıl 2 gün cezaevinde kaldıktan sonra Şubat 2017´de tahliye edildi.
GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ÖLDÜRDÜ
´Avcı´ lakaplı Hamdi Kayapınar, geçen yıl 2 Ağustos günü, merkez Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi, Komando Caddesinde bir iş insanına ait villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz´ı, pompalı tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra beğendiği tabancasını gasp edip, kaçtı. Olaydan 4 gün sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi´ndeki evine yapılan baskınla yakalanan Kayapınar, tutuklandı.
Kayseri 1´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde, ´tasarlayarak adam öldürme´, ´yağma´, ´ruhsatsız silah bulundurma´ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Kayapınar, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada ölen güvenlik görevlisi Sami Yılmaz´ın eşi Y.Y. ile bazı yakınları ve avukatları hazır bulundu.
AĞIRLAŞTIRILIMŞ MÜEBBET
Mahkeme Başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4´üncü İhtisas Kurulu´nun sanık hakkında düzenlediği, ´Sanığın bulunduğu suçlara karşı cezai sorumluluğu tamdır´ şeklindeki raporu okudu. Son sözü sorulan sanık Hamdi Kayapınar, konuşmadı. Sanık, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.