Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

AVRUPA VE DÜNYA İLE REKABET EDECEK KONUMA GELMELiYİZ.

AVRUPA VE DÜNYA İLE REKABET EDECEK KONUMA GELMELiYİZ.

Kayseri Şeker tarafından Kayseri Merkez bölge pancar ekicilerinin tohum ve gübre konusundaki eğitim seminerleri yaklaşık 300 çiftçinin iştiraki ile Kayseri şeker sosyal tesislerinde yapıldı.

 

Kayseri Şeker tarafından Kayseri Merkez  bölge pancar ekicilerinin tohum ve gübre konusundaki eğitim seminerleri yaklaşık 300 çiftçinin iştiraki ile Kayseri şeker sosyal tesislerinde yapıldı. 

 Çiftçi Eğitimlerinin  Kayseri  Bölge seminerine Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi  Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi  Başkan Vekili Avni HokkaömeroğluÜyeler , Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası  Başkan Vekili Atilla Yalçın , Üyelerden  Niğmetullah Sevim, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Fabrika Genel Müdürü  Levent Benli, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kooperatif Müdürü  İsmet Aksoy, Bölge ve Ziraat Müdürleri, bölge çiftçilerinin iştiraki ile  yapıldı. 

Eğitim  seminerinde konuşan  Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi  Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Çiftçilerin eğitim seminerlerine  iştiraki ve yönelttikleri sorulardan  gereken ilgi ve alakanın gösterildiğini belirterek bütün dikkatinizle seminerlerden faydalanmaya çalıştığınızı ve sorularınızla ne kadar mesafe kat edildiğini anlıyorum. Beş sene önceki konularla şimdiki konular arasındaki farkı da gözlemlemiş oluyoruz. O zaman derdimiz sorunlarımız farklıydı paramızı alıp alamayacak mıyız gibi yarınlarla ilgili sorunlar vardı ama şimdi bunlar konuşulmuyor. Biz verimimizi nasıl artırırız daha fazla nasıl konuşuruz bunlar konuşulmaya başlandı. İşte bizimde arzu ettiğimiz buydu bu noktaya böyle kısa bir zamanda gelmekten mutluyum. Ama geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyorum daha gideceğimiz çok yol var. Biz çiftçi olarak da kuruluş olarak dTürkiye'de her yerle rekabet edebiliriz sonuçlarda bunu gösteriyor. Asıl olan bizim Avrupa'yla ve  dünyayla rekabet edebilmemiz bunun için de sizin üretimde çalışanın işletmede başarı sağlayarak hep beraber bu kuruluşu artık Türkiye'de değil dünyada söz sahibi yapacağız buna mecburuz buna ihtiyaç şeker sektörünü yaşatmak açısından pancar üretimini yaşatmak açısından hep beraber başarılı olmalıyız dedi.