Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

AZERİ VEKİL PAŞAYEVA: TÜRKİYE´NİN GÜCÜ, BİZİM GÜCÜMÜZDÜR

AZERİ VEKİL PAŞAYEVA: TÜRKİYE´NİN GÜCÜ, BİZİM GÜCÜMÜZDÜR

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Ganire Paşayeva, Azerbaycan´da, "Türkiye´nin gücü, bizim gücümüzdür.

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Ganire Paşayeva, Azerbaycan´da, "Türkiye´nin gücü, bizim gücümüzdür. Bizim de gücümüz Türkiye´nin gücüdür" sözünü kullandıklarını belirterek, Türkiye´nin güçlü olması halinde kendilerinin ve tüm İslam aleminin de güçlü olacağını söyledi.

Türkiye- Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ konulu konferanslar vermek için Kayseri´ye gelen Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Dr. Ganire Paşayeva, Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ü ziyaret etti. Milletvekili Paşayeva, gençlere Azerbaycan´ı, ortak tarihi ve sorunları anlatmanın ve ne yapılması gerektiğine ilişkin paylaşımlarda bulunmanın önemli olduğunu ifade ederek, iki ülke gençlerinin birbirlerini bilmesi ve birlikte olması ile güçlü olmanın yolunun açılacağını belirtti. Azerbaycan´da "Türkiye´nin gücü bizim gücümüzdür. Bizimde gücümüz Türkiye´nin gücüdür" sözünü kullandıklarını ifade eden Milletvekili Paşayeva, Türkiye´nin güçlü olması halinde kendilerinin ve tüm İslam aleminin de güçlü olacağını dile getirdi.

Paşayeva´nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Orhan Düzgün de Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine değindi. Kayseri´de çok sayıda Azeri öğrencinin olduğunu ifade eden Vali Düzgün, öğrencilerle başta nevruz programları olmak üzere değişik etkinliklerle bir araya geldiklerini anlattı.