Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAĞ EVİ TOPLANTISINDA YAKALANAN 12 FETÖ SANIĞINA BERAAT

BAĞ EVİ TOPLANTISINDA YAKALANAN 12 FETÖ SANIĞINA BERAAT

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanıp, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen ve bağ evinde örgütsel toplantı yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 12 kişi, ´silahlı terör örgütü üyesi olmak´tan tutuksuz yargılandıkları davada, delil yeter

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanıp, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen ve bağ evinde örgütsel toplantı yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 12 kişi, ´silahlı terör örgütü üyesi olmak´tan tutuksuz yargılandıkları davada, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 Eylül 2018´de, merkez Melikgazi ilçesine bağlı Kazımkarabekir Mahallesi´ndeki bağ evine baskın yaptı. Örgütsel toplantı düzenledikleri öne sürülen kişilerden 10´u, gözaltına alındı. Şüphelilerin, kimlik ve UYAP kayıtlarında yapılan kontrollerde 8´inin, daha önce FETÖ/PDY soruşturmalarında tutuklanıp, yargılandığı, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği belirlendi. Polis, daha önce benzer toplantıda bir araya geldikleri öne sürülen 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Toplam 12 kişiden 8´i, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4´ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklu sanıklar, 11 Aralık 2018´deki duruşmada, ev hapsi tedbiri uygulanarak, tahliye edilirken, 2 Mayıs´taki duruşmada ise bu tedbir kaldırıldı.
Kayseri 4´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde ´silahlı terör örgütü üyesi olmak´ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar, karar duruşmasında hakim karşısına çıkarıldı. Sanıklardan 11´i, duruşmada hazır bulundu. Sanık M.Ö. ise duruşmaya katılmadı. Mütalaasını tekrar ettiğini açıklayan savcı, tüm sanıkların ´silahlı terör örgütü üyesi olmak´ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, 12 sanığın da delil yetersizliği nedeniyle beraatlerine karar verdi.