Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAĞ EVİNDE YAKALANAN 8 FETÖ SANIĞININ EV HAPSİ KALDIRILDI

BAĞ EVİNDE YAKALANAN 8 FETÖ SANIĞININ EV HAPSİ KALDIRILDI

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanıp, mahkemece serbest bırakılan, bir bağ evine düzenlenen operasyonda, örgüt toplantısı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 sanık, hakim karşısına çıktı.

Kayseri?de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanıp, mahkemece serbest bırakılan, bir bağ evine düzenlenen operasyonda, örgüt toplantısı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 sanık, hakim karşısına çıktı. Mahkeme, ara kararla 8 sanığın ev hepsinin kaldırılmasına karar verdi.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 6 Eylül´de merkez Melikgazi ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi´ndeki bağ evinde FETÖ/PDY üyelerinin her hafta toplantı yaptığı bilgisine ulaştı. Şüphelileri takibe alan polis, bağ evine baskın yaptı. Toplantı halinde olduğu öne sürülen şüpheliler, polisi görünce kaçmaya çalıştı. 10 şüpheli, yakalanıp kelepçelenerek gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü´ne götürülen şüphelilerin kimlik ve UYAP kayıtlarında yapılan kontrollerde, 8´inin daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanıp yargılandığı, ceza alıp bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldukları belirlendi. Soruşturmayı genişleten polis, daha önce de benzer bir toplantıda bir araya geldikleri iddia edilen 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 4´ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Mustafa A., Faruk S.E., Ömer F., Mehmet Z.G., Mustafa G., Mehmet S., Aziz K. ve Şıhlı M.´ye ev hapsi adli tedbiri uygulandı.
8 SANIĞIN EV HAPSİ TEDBİRİ KALDIRILDI
Kayseri 4´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde ´silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan haklarında dava açılan 12 sanık, hakim karşısına çıktı. 3 tanığın dinlendiği duruşmada, sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, 8 sanığa uygulanan ev hapsi tedbirini kaldırdı. Tüm sanıkların yurt dışı çıkış yasaklarının devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.