Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI PROJE EĞİTİMİ YAPIILDI

BAĞIMLILIK  DANIŞMANLIĞI PROJE EĞİTİMİ YAPIILDI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, bağımlılık danışma merkezlerinin kurulması projesinin eğitim faaliyetlerinin açılışına katıldı.

Kayseri  Valisi Süleyman Kamçı, bağımlılık danışma merkezlerinin kurulması projesinin eğitim faaliyetlerinin açılışına katıldı.

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığı ile mücadele yoluyla talebin azaltılması ve madde kullananların ve bağımlılarının rehabilitasyonun amaçlandığı projenin son ayağı olan ?Eğitimcilerin Eğitimi?nin açılış programına Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile eğitimciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kamçı, insanlığın önündeki, önemli meselelerden birisi olan madde bağımlılığının, özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı ciddi manada tehdit ettiğini ifade ederek, bu alanda, hem il hem de Ülke geleceği ve menfaatleri için önleyici ve bilinçlendirici çalışmalar yapılmasının, devletimizin olduğu kadar tüm toplumun desteği ve işbirliği ile olacağını belirtti.

28 Şubat 2017´de, İlimizde Bağımlılık Danışma Merkezlerinin kurulması için ilk adımın atıldığını dile getiren Vali Kamçı, sözlerine şu şekilde devam etti: ?6-7 ay süren çalışmalar neticesinde, 11 adet bağımlılık danışma merkezinin kurulacağı yeri belirledik ve fiziki olarak alt yapılarını hazır hale getirdik. Merkezlerimiz de görev yapacak olan 60 uzman personelimiz de, eğitimlerini alarak hizmete başlamayı beklemektedir. Bugün, merkezlerimizde görev yapacak olan personellerimiz, eğitimlerini almaya başlıyor. Yılsonuna kadar sürecek olan eğitimler neticesinde, 11 adet bağımlılık danışma merkezimiz, alanında bilgili ve yetkin uzman personelleri ile hizmet vermeye başlayacaktır.?