Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

BAHÇELİ'DEN, KAYSERİ`DE GÜL'E ÖVGÜ

BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırşehir'in ardından geldiği Kayseri'deki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 45 bin kişiye hitap etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırşehir'in ardından geldiği Kayseri'deki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 45 bin kişiye hitap etti. Bahçeli'nin fotoğrafları ve MHP flaması ile donatılan meydandaki kalenin surlarına büyük boy Atatürk ve Bahçeli'nin posterleri, 3 hilalli MHP flaması ile ‘Bayrak inerken neredeydin AKP', ‘Devlet sözü, elektrik yüzde 75 indirimli olacak', ‘Devlet sözü, çiftçiye mazot 1.75 TL olacak', 'Bayrağımız bir, bayramımız bir', ‘Kılavuzumuz Türkeş beyin prensipleri, dayanağımız aziz milletimiz, yardımcımız Cenab-ı Allah' pankartları asıldı. MHP lideri, meydanda toplananların ‘Devletin başına Devlet gelecek' sloganları eşliğinde konuşacağı platforma çıktı. 
Bahçeli konuşmasına, "Büyük lider Başbuğumuzun ata toprağında bulunmaktan büyük şeref duyuyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye başladı. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mutlaka duydunuz 17-25 Erdoğan'a anasını, babasını feda eden bir medya patronu, Kayseri'ye hakaret etti. ‘Karadenizliler bir şeye kafayı koydu mu sonuna kadar giderler, Kayserililer, para yoksa gitmezler' dedi. Biz iğrenç sözleri reddediyor, muhatabına iade ediyoruz. Kayserili şereflidir, namusludur. AKP'ye oy veren vatandaşlarım, artık gerçekleri görünüz. Sayın hemşehriniz 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yapılanları da unutmayınız. Sayın Gül, kanunlara uygun hareket etmiştir. Elbette kendisini eleştirdik, fakat sayın Gül Cumhurbaşkanlığı makamının ağırlığı taşımıştır. Bir Erdoğan'a bakınız, bir de Gül'e bakınız. Eminim ki sizler vicdan sahibi Kayserili kardeşlerim, elbette vicdanlarında bunun muhasebesini yapacaktır. `Kardeşim` dediği kişiye, dirsek çeviren, çalım atan Erdoğan'ın vefası mezara kadar değil, menfaati bitene kadardır. Kayseri sorunlara teslimdir. Kayseri'yi kötüleyen havuzcular, köşeyi dönmüştür. Buna rağmen Erdoğan sizlerden oy bekliyor. Kazanan Erdoğan, kaybeden sizlersiniz. Haberiniz olsun, Ankara'da hırsız vardır. Rüşveti hoş gören, yolsuzluğa kılıf bulan fetvalar veren onlardandır. Bunlar ve elbise kılıflarında, çikolata kutularında rüşvet alan onlardır."
MHP Lideri Bahçeli, "Maliyeti 410 milyon lira olan uçakla dünya turu atan onlar, aç olan, muhtaç olan sizlersiniz. Yiyen, dolaşan, servetine servet ekleyen başkalarıdır. Hızlı tren Kayseri'nin hakkıdır. Ancak Yozgat-Yerköy hattı, Kayseri için sadece seçim rüşvetidir" dedi.
DAVUTOĞLU MEVSİMLİK BAŞBAKAN
Ak Parti iktidarında ekonominin sürekli kötüye gittiğini anlatan Devlet Bahçeli, "Sizler sosyal ve ekonomik hezimeti normal görüyor musunuz? Erdoğan'a bakarsanız, mesele başkanlık sistemidir. Erdoğan'a göre başkanlık sistem gelirse, bütün meseleler çözülecektir" diye konuştu. Bahçeli şunları söyledi:
"Başbakanlık koltuğundan madem kalkacak idiysen, neden meydan meydan dolaşıp milletin umuduyla oynuyorsun? Neden MHP'ye hakaret ediyorsun? Davutoğlu şunu bil ki, hem kendini yaktın, hem de sana inananları yarı yolda bıraktın. Hak etmediğin koltukta zaten oturmuyordun. Sen mevsimlik başbakansın, sen taşeron başbakansın. Sen tembihlenmiş süklüm püklüm bir başbakansın. Sen selin getirdiği bir başbakansın. Yakında gideceksin. Yerinde yeller bile esmeyecek. Bu zulüm düzenine nereye kadar ses çıkarılamayacaktır. Bu kabus gece, bu fukaralık depremi, nereye kadar hazmedilecektir? Haram sultası devam etsin deniliyorsa, buyurun adres AKP'dir. Türk milleti kardeş kavgası etsin isteniyorsa, başkanlık sistemi bulunmaz kumaştır. AKP'nin ikizdaşı, karındaşı PKK, Türkiye'yi harabeye çevirsin isteniyorsa, AKP doğru yerdir. Buradan başbakan ve yandaşlarına sesleniyorum. Artık sonunuz geldi. Korkunuz bundandır."
VAATLERİNİ ANLATTI 
Bahçeli konuşmasında daha sonra seçim vaatlerini sıraladı. Bahçeli şöyle devam etti:
"Hedeflediğimiz toplumsal onarım döneminin ilk etabında emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Ve bunda kararlıyız. Ayrıca emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylığına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Tarımda sorun büyüktür. Girdi maliyetleri dayanılmaz seviyelerdedir. Bu nedenle Hızır gibi yetişerek; mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracağız, çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Asgari ücretle geçinen kardeşlerimin ne denli yoksul ve vahim durumda olduğunu yakından takip ediyorum. Buna son vermek zorundayız. Erdoğan karşı çıksa da, Davutoğlu itiraz etse de, Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da, Suriyeli sığınmacılara 5 milyar dolar civarında harcama yapanlara asgari ücretlilerimizi ezdirmeyeceğiz ve asgari ücreti net 1400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun. Şimdiye kadar hangi ad altında sosyal yardımlardan faydalanan varsa, hepsi bu yardımlarını analarının ak sütü gibi helal olarak almaya devam edecekler. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar 700 lira aile desteği sunacağız. Atanamayan öğretmen bırakmayacağız. Kamudaki taşeron işçilere kadro vereceğiz. Şüphesiz bölücülüğün başı olan terörün kökünü kazıyacağız." 
Bahçeli konuşmasını, "Bizimle yürü Kayseri. Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözleriyle tamamladı.