Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BAKAN AKAR: TSK´NIN ETKİN SAYGIN VE CAYDIRICI OLMASI GEREKİYOR

BAKAN AKAR: TSK´NIN ETKİN SAYGIN VE CAYDIRICI OLMASI GEREKİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri ziyareti kapsamında akşam MÜSİAD´ın ev sahipliğinde şehit aileleri ve gazilerin de bulunduğu programa katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri ziyareti kapsamında akşam MÜSİAD´ın ev sahipliğinde şehit aileleri ve gazilerin de bulunduğu programa katıldı. Toplantıda konuşan Akar bu haftanın çok önemli olduğunu belirterek, "Bugün Kayseri´de savunma sanayi konulu çalışma yapılıyor. Bu nedenle buradayız. İçinde bulunduğumuz hafta çok önemli bir hafta. Çanakkale ruhu ölmedi, ölmeyecek. 7 düvel geldi, dizildi cevabını aldılar gittiler. Birlik ve beraberlik tüm teknoloji ve sayıya karşı bütün dünyaya gösteren Türk milleti ve askeri, terörle mücadelesini eksiksiz göstermektedir. TSK´yı büyük bir aile olarak görüyoruz. Savunma sanayi ile ve geleceğiyle ilgili çalışmalar yapıldı. Savunma sanayinin gelişmesi Kayseri ile gelişmesiyle doğru orantılıdır. Kayseri´de çok önemli bir geçmiş var. 2. Anatamir Bakım merkezinin çok köklü bir geçmişe sahiptir. 500 sanayi kuruluşu içinde 16 Kayseri kuruluşu var ama bu sayının artmasını diliyoruz. 7´inci sanayi kenti olan Kayseri´nin daha ön sıralarda olması lazım. Markalaşmak şarttır. Kendi başınıza yaptığınız çalışmalar yeterli olmayabiliyor" dedi.
Akar, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Ciddi bir tecrübe birikimimiz ve makine parkımız oluştu. Savunma sanayindeki yerli ve milli iddiamız mecburiyettir. Etkin, yerli ve yenilikçi savunma sanayisi ile ayakta kalabiliriz.TSK´nın etkin saygın ve caydırıcı olması gerekiyor. Yerlilik ve millilik yüzde 20´ler başladık. Yüzde 70´lere dayandı. Kalitenin artırılması gerekir"