Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

BAKAN ÖZHASEKİ DEVELİ´DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

BAKAN ÖZHASEKİ DEVELİ´DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberindeki Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Ak Parti İl Başkanı H. Cahit Özden, Melikgazi Be



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberindeki Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Ak Parti İl Başkanı H. Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve diğer İlçe Belediye Başkanlarının katılımıyla birlikte Develi´ye ziyaret gerçekleştirdi.

Develi girişinde Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyeti karşılayan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve beraberindeki Develi protokolü, 15 Temmuz gecesi hain darbe kalkışmasında İstanbul´da şehit düşen hemşerimiz Ali Murat Kocatürk´ün evine giderek taziye dileklerini ilettiler. Şehidin eşi ve çocuklarıyla hasbihal eden Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, duygu dolu anlar yaşadı. Taziye ziyaretinin ardından öğle namazını Çarşı Camiinde kılan Bakan Özhaseki sonrasında Develi´nin tarihi mekânı olan Elbiz Parkında Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Programa ev sahipliği yapan Başkan Cabbar, selamlama konuşmasında Bakan Özhaseki´ye ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. ?15 Temmuz gecesinden başlayarak 27 gün boyunca fiili nöbetimizi kardeşlik içinde sürdürerek ?Söz konusu vatansa gerisi teferruattır? mesajını tüm dünyaya göstermiş olduk. Fiili nöbetlerimiz bitse de gönül nöbetimiz vatanımız için ilelebet devam edecektir? diyerek, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğunu belirtti. Başkan Cabbar konuşmasını 15 Temmuz gecesinde cesareti ve dik duruşuyla milletine güven ve cesaret aşılayan Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan´a hayır dualarda bulunarak sonlandırdı.

Başkan Cabbar´dan sonra Develililerle hasbihal eden Bakan Özhaseki, Develi´nin gönül dostlarıyla dolu olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. ?Devlet ve millet kaynaşmasının en güzel göründüğü alanların başında sivil toplum kuruluşlarımız gelmektedir. Sivil toplum kuruluşlarının bu ülkenin, bu milletin sesi, soluğu ve can damarı olduğunu çok iyi biliyoruz. Milletimizin tüm renklerini, tüm birikimini, tüm zenginliğini, gerçek potansiyelini ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarımızla kamu kurumlarımız el ele, omuz omuza faaliyet gösteriyor. Sivil toplum kuruluşu görüntüsü altında ülkesine ve milletine düşmanlık eden yapılar elbette var. Milletimiz kimin kendi hayrına çalıştığını, kimin de şer işler peşinde olduğunu görüyor, bunun takdirini de çok iyi yapıyor? diyen Bakan Özhaseki, sivil toplum kuruluşu görüntüsü altında ülkesine ve milletine düşmanlık eden yapılara karşı da uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

Kardeşlik buluşmasının ardından Develi Belediyesi eski Meclis Üyesi Mustafa Özdemir´in babası Mehmet Ali Özdemir´in yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyet, sonrasında Kayseri´deki programlara katılmak için Develiden ayrıldı.