Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

BAKAN ÖZHASEKİ: İKTİDAR GÜÇLÜ OLURSA İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPARLAR

BAKAN ÖZHASEKİ: İKTİDAR GÜÇLÜ OLURSA İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPARLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, güçlü iktidarlarda, bürokratların da işlerini daha iyi yaptıklarını belirterek, "Eğer iktidarlar güçlü olursa, bürokratlar, milletin hizmetçisi olur.

 

 
Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, güçlü iktidarlarda, bürokratların da işlerini daha iyi yaptıklarını belirterek, "Eğer iktidarlar güçlü olursa, bürokratlar, milletin hizmetçisi olur. İşlerini daha iyi yaparlar. Güçlü iktidar olursa, bürokratlar da onlara uyar" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´la birlikte  Kayseri´de yaptırılan 120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi´nin temel atma törenine katıldı. Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin de canlı organizmalar olduğunu belirterek, "Şehirler de canlıdırlar ve yaşıyorlar. Onların da bakıma ihtiyacı vardır, yenilenmek ister" dedi. Yıllar önce yaptıkları programda yer alan Güreş Eğitim Merkezi´nin temelini bugün attıklarını belirten Özhaseki, güçlü iktidarların kaliteli hizmetler ürettiklerine söyledi. Bakan Özhaseki sözü bürokrasiye getirirken de şöyle dedi:

"Eğer iktidarlar güçlü olursa, bürokratlar işleri daha iyi yaparlar, milletin hizmetçisi olur. Güçlü iktidar olursa, her şeyi yapar, bürokratlar da onlara uyar.  Kayseri´de yaptığımız Kadir Has Stadı´nın başarı öyküsü de böyle ortaya çıktı. Gençlik Spor Bakanlığı´nın mülkiyetinde olan eski stadı yıktık ve onun yerine çok modern bir stat yaptık. Devletin kasasından, belediyenin kasasından da bir kuruş çıkmadı.  Kayseri modeli sayesinde  Türkiye´de 25 stad yapıldı. İktidar güçlü olmazsa, her vardığınız bürokratın önünde kıvranır durursunuz. Bürokratlar razı olursa siyasiler iş yapıyor. Bürokrasinin eline düşerseniz, oyuncak olursunuz. Borakrat da sizi o kapıdan bu kapıya gönderir, durur."