Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAKAN ÖZHASEKİ KAZIM KARABEKİR KENTSEL DÖNÜŞÜM TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

BAKAN ÖZHASEKİ KAZIM KARABEKİR  KENTSEL DÖNÜŞÜM TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Melikgazi Ilcesi  Kazım Karabekir Mahallesinde yer alan kentsel dönüşüm arsası üzerinde 4 blok halinde yapılacak olan 184 adet daireden oluşan sosyal konutların temel atma törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Melikgazi Ilcesi  Kazım Karabekir Mahallesinde yer alan kentsel dönüşüm arsası üzerinde 4 blok halinde yapılacak olan 184 adet daireden oluşan sosyal konutların temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine Bakan Sayın Özhaseki,  Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yirik,  Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Sayın Özhaseki burada yaptığı konuşmada, Kayseri Melikgazi Belediyesi Kazım Karabekir mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında 4 bloktan oluşan 184 dairelik projenin temelini attıklarını ifade ederek, dairelerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.

Her yıl 500 Bin konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Bakan Sayın Özhaseki, kentsel dönüşüm için başvuran belediyelere Bakanlığın kapısının sonuna kadar açık olduğunu kaydetti.

Kentin yüzde 50´si gecekondulardan oluşurken, altyapısı yokken, kaçak yapılarla doluyken yaklaşık 20 yıldır uygulanan belediyecilik sayesinde imarlı, Türkiye´nin en güzel şehirlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Bakan Sayın Özhaseki, şöyle devam etti:

"Yıllarca emek verildi, kolay değil. Altyapısıyla uğraşıldı, üstyapısıyla uğraşıldı. Özellikle Melikgazi bölgesi, şehrin eski bölgesi olmasına rağmen bir-iki semti yeni oluşmuş, güzel, onun dışında neredeyse tamamıyla eski ev ve gecekonduydu. Eski evler için yeni bir proje, gecekondular için yeni bir proje ortaya konarak 20 yıldır mücadele edildi. Bu bölgelerde öncelikle ferdi tapu çalışması yapıldı. Ferdi tapu çalışması bile yaklaşık 10 sene sürdü. Müşterek mülkiyette kimsenin hareket edemediği ortamda ayrı ayrı bağımsız tapularını elde edip imara doğru açılan adımların yapılması çok kolay işler değildi. Hamdolsun şehirde altyapı bitti, üst yapı bitti. Sağda solda ufak tefek de kalsa gecekondular yok oluyor."

Vali Kamçı yaptığı konuşmada, yasal düzenlemeler sonrasında, İlimizde birçok eski ve hasarlı konutun kentsel dönüşüm projeleri ile yenilendiğini ifade ederek, ?Şehrimizin geleceği için son derece önemli olan kentsel dönüşüm projeleri, doğal afetlerde riskin azaltılması bakımından da, devletimizin öncelik verdiği konular arasında yer alıyor. Bu projelerle hem şehrimiz imar bakımından daha iyi koşullara kavuşuyor hem de vatandaşlarımıza daha modern ve güvenli evlerde yaşama imkanı sunuluyor.? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise ilçe belediyeleriyle birlikte şehrin her tarafında çalışmalara devam ettiklerin belirterek, ?Hep birlikte daha modern ve daha yaşanabilir bir Kayseri imar ediyoruz.? dedi.

Konuşmaların ardından, Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ve protokol üyeleri 4 blok halinde yapılacak olan 184 adet dairenin temelini attı.

-248 ŞEHİDİMİZ İÇİN 248 BİN FİDAN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 248 vatandaşımızı anmak, onların hatırasını yaşatmak için dikilecek olan 248 bin fidanın dikim programına katıldı.

Talas ilçesi Endürlük Mahallesinde gerçekleştirilen fidan dikim programına, Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.  

Bakan Sayın Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain kalkışmasında şehit olan 248 vatandaşımız için 248 bin fidan dikileceğini ifade ederek, bu programı gerçekleştiren İÇEV Vakfına teşekkür etti.