Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAKAN ÖZHASEKİ VATANDAŞA TEŞEKKÜR ETTİ

BAKAN ÖZHASEKİ VATANDAŞA TEŞEKKÜR ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki memleketi Kayseri´de dün gece başlaya olaylara ilişkin hemşehrilerine seslenerek, ?sabaha kadar nöbet tutup, bu millet için, demokrasi için canını feda eden, bekleyen insanlara teşekkür ediyorum.? dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki memleketi Kayseri´de dün gece başlaya olaylara ilişkin hemşehrilerine seslenerek, ?sabaha kadar nöbet tutup, bu millet için, demokrasi için canını feda eden, bekleyen insanlara teşekkür ediyorum.? dedi.
 
Valilik binası önünde Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan ve vatandaşların oluşturduğu binlerce kişi tarafından karşılanan Bakan Özhaseki, olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
?Geçmiş olsun? diyerek sözlerine başlayan Bakan Özhaseki, ?Dün gece yaklaşık 3 yıldır Türkiye Cumhuriyeti olarak mücadele ettiğimiz bir grubun kendi içerisinde örgütlenmesi ile alçakça, haince bir plan ile karşı karşıya kaldık.  Tarihi bir gündü unutulacak bir gün değil tabi ki.  Cenab-ı Allah´a şükrediyorum sonrada milletimize teşekkür ediyorum bütün bu oyunları bozdu. Türkiye´nin 81 vilayetinde bütün bir millet ayağa kalktı. Silahlara karşı dimdik durdu, canını verebilmek için adeta göğsünü siper etti. Kim ne yaparsa yapsın isterlerse ateş etsinler ama bu darbe girişimine karşı ayakta duralım diye dimdik toplandılar. Diğer taraftan da 81 vilayetimizin Valilerine teşekkür ediyorum.  Emniyet müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda ordu içerisindeki bu kalkışmaya baş tutan hainlere karşılık kurum içerisinde dimdik duran komutanlarımıza teşekkür ediyoruz.  Şu bir kere daha anlaşıldı Türkiye 3´ncü Dünya ülkesi değil, geri kalmış bir ülke değil, artık demokrasiyi hazmetmiş, özümsemiş, Cumhuriyetin değerlerine bağlı ileriye doğru gözünü dikmiş her türlü günümüzün gelmiş olduğu noktayı da özümsemiş insanlardan oluşuyor. Eskiden bir şey olduğunda boynunu büküp rıza gösterenler ?ben ne olacağım´ diyenlerin dönemi bitti. Şimdi herkes geleceğine sahip çıkıyor. Şimdi herkes devletine çoluk, çocuğunun geleceğine istikbaline sahip çıkıyor. Ufak sıkıntılar olsa da bunlarda geçecektir. Bu işin birazda 30 Ağustos öncesine denk gelmesi çok da tesadüf değil. Bildiğimiz malum örgüt senelere herkesten destek alarak buraya geldi.  Bu iyi niyetli tavırlarından dolayı herkes bunlara destek olmuştur.  30 Ağustos da diskalifiye edilme ihtimaline karşı bugün bir girişimde daha bulunalım, son şansımızı deneyelim diye çırpındılar.  Paralel yapıda ordudaki etkinliğimiz artırabilir miyiz, son olarak buradan bir iş daha çıkarabilir miyiz diye bir darbe girişiminde daha bulundular. Allah´a hamdolsun ki bundan başarılı olamadılar.? dedi.
 
Konuşmasına ?Ben buradan bilerek ve isteyerek Kayserili hemşerilerime seslenmek istiyorum? şeklinde devam eden Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:
 
?17-25 Aralık´tan sonra olanı biteni anlama noktasından sonra hala bu örgüte ve elemanlarına sıcak bakarak ?bu örgüt hırsızlıkları yakalıyordu, mani oldular, tertemiz adamlardı´ diye maddi destekte bulunan sanayicilere sesleniyorum. Fikri olarak bunlara destek veremeye çalışan esnaflara sesleniyorum. Bu örgütün her türlü propagandasını yapanlara sesleniyorum. Ne olur artık gözünüzü açın, bu örgüt milli değil. İçerde bulunan kandırılanlar bizim çocuklarımız ama bu örgütün elemanları ve idarecileri milli değil, iyi niyetli değil. Bu ihanet örgütü resmen.  Benim hemşerilerimden bir kısmı çıkıp artık bunlara sempatik bakıyorsa onların akıllarından şüphe ederim. Elbette şehitlerimiz var orada yaşananlara hepimiz üzülürüz. Bu iş artık son noktaya geldi temizlenmesi noktasından da en sert tedbirleri alacağız. Ben bir kere daha buradan bu işe biraz da olsa sıcak bakmaya çalışan hemşerilerimiz varsa bir kardeşleri olarak sesleniyorum, lütfen artık tamamıyla ilgilerini kessinler bu yapıya karşı hep beraber dimdik ayakta duralım. Hepinize teşekkür ediyorum.?
 
Vali Süleyman Kamçı ile makamında bir süre görüşen Sakan Sayın Özhaseki, Valilik önünde bekleyen ve kendisine yoğun ilgi gösteren hemşehrilerine de seslenerek birlik ve beraberlik mesajı vererek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
 
Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından Ankara´da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere vatandaşların arasından sevgi seli ile uğurlandı.