Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BAKANLAR EROĞLU İLE ÖZHASEKİ KAYSERİDE

BAKANLAR EROĞLU İLE ÖZHASEKİ KAYSERİDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Kayseri´ye geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Kayseri´ye geldi.
Sabah saatlerinde havayolu ile ilimize gelen Bakan Sayın Eroğlu´nu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri karşıladı.
 
Bakanlarımız Sayın Eroğlu ve Sayın Özhaseki, programları kapsamında ilk olarak Yayhalı Kapuzbaşı Şelaleri´ne gitti. Burada incelemelerde bulunan Bakan Sayın Eroğlu, yetkililerden bilgi aldı.
Bakan Sayın Eroğlu burada yaptığı açıklamada, Kapuzbaşı Şelalesini dünya turizmine kazandırmak için çalışmalar başlatacaklarını ifade ederek, zengin turistlerin geleceği ve gezeceği güzel bir mekan haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Bakan Sayın Özhaseki ise Kapuzbaşı bölgesinde önemli bir projenin hazırlanma aşamasında olduklarını belirterek, Kapuzbaşı Şelalesi´ni dünyaya tanıtmak için bütün kurumların birlikte çalıştığını vurguladı.
 
-BAKANLARIMIZ SAYIN EROĞLU VE SAYIN ÖZHASEKİ VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
 
Programın devamında Bakanlarımız Sayın Eroğlu ve Sayın Özhaseki, Kayseri Valiliğini ziyaret etti.
 
Bakanlarımızı Kayseri Valiliği´ne gelişinde, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Emrah Karayel, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri Valilik önünde karşıladı.
 
Bakan Sayın Eroğlu Valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Vali Kamçı ve ilgililere teşekkür ederek, Kayseri´de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Bakan Sayın Eroğlu, bugün Kayseri´ye 4 maksat için geldiklerini ifade ederek, geliş amaçları hakkında bilgiler verdi.
 
Kayseri´de çok güzel alanların olduğunu ve bu muhteşem alanların bütün dünya turizmine açmak için bir mastır planı hazırladıklarını belirten Bakan Sayın Eroğlu, sabah gezdikleri Kapuzbaşı Şelalesi´ni dünya turizmine açmak için çalışmaları başlatacaklarını ifade etti.
 
Bakan Sayın Eroğlu, buraya geliş sebeplerinin birinin de biraz son yapılacak olan temel atma ve açılış programları olduğunu ifade ederek, temeli atılacak ve açılışı yapılacak 11 tesisin 142 milyon TL´ye mal olacağını açıkladı.
 
Bakan Sayın Eroğlu daha önce Kayseri´ye 32 müjdeli haber ile geldiklerini hatırlatarak, bu gelişlerinde de 13 müjdeli haber getirdiklerini ifade etti ve toplamda 45 proje için 436 Milyon TL tutarında yatırım yapılacağını açıkladı.
 
Bakan Sayın Eroğlu son olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla Orta Anadolu´da 35 Milyar değerinde 3 bin 306 tesislik bir proje hazırladıklarını ifade ederek, bu proje kapsamında Kayseri´ye 2019 yılının sonuna kadar 6 gölet ve baraj, 14 sulama tesisi yapacaklarını ve 2019 yılının sonunda bu projeler sayesinde 1 milyon 2 bin 870 dekar alanın sulanacak hale geleceğinin müjdesini verdi.
 
Bakan Sayın Özhaseki Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, daha önceki toplantılarda bir prensip kararı aldıklarını belirterek, müsait zamanlarda Kayseri´de yatırımı olan Bakan arkadaşlarımızı Kayseri´ye davet edip ilimizdeki projeleri yerinde göstermek gibi bir planları olduklarını ifade etti.
 
Bakan Sayın Özhaseki, Sayın Bakan Eroğlu ile birlikte sabah erkenden Kapuzbaşı Şelalerine gittiklerini ifade ederek, burada yapılacak çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunduklarını belirtti.
 
Vali Süleyman Kamçı ise Bakanlarımız Sayın Eroğlu ve Sayın Özhaseki´yi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Kayseri´ye yapılan ve yapılacak yatırımların ilimize hayırlı olmasını temenni etti.
 
Konuşmaların ardından Bakanlarımız Sayın Eroğlu ve Sayın Özhaseki, Valilik bahçesine, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve gaziler anısına birer fidan diktiler.
  • KAYSERİ´YE 142 MİLYON TL´LİK YATIRIM
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, temeli atılan ve açılışı yapılacak olan 142 Milyon TL´ye mal olacak 11 tesisin açılış törenine katıldı.
 
Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen 11 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın  Mehmet Özhaseki,  Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Emrah Karayel, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Programın açılışında konuşan Bakan Sayın Eroğlu, Kayseri´nin destan yazdığını dile getirerek, Kayseri´nin kendilerinin örnek aldığı bir şehir olduğunu vurguladı.
 
Kayseri´de Kapuzbaşı ve Sultansazlığı gibi yerleri dünyaya açacaklarını belirten Bakan Sayın Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
 
?11 tesisin temelini atıyoruz ve açılışını yapıyoruz. Bunların maliyeti 142 milyon TL. Size ne kadar hizmet yapılsa hakkınızdır. Size hizmet etmek bizim ibadetimizdir.?
 
Bakan Sayın Eroğlu, daha önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın  ´Kayseri´ye ne gerekiyorsa yapacaksınız´ dediğini hatırlatarak, kendisinin de bu sözden cesaret alarak buraya yatırımları hızlandırdıklarını söyledi.
Bakan Sayın Eroğlu son olarak ?10 tane baraj ve gölet yaptık, 400 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Araziler kıymetlendi. 79 milyon fidanı torakla buluşturduk" diyerek yapılan çalışmaları anlattı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki yaptığı konuşmada, Kayseri´nin yapılan yatırımlarla turizm şehri haline geleceğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Bu yatırımlar yapılınca Kayseri bir turizm şehri haline gelecek ve bunun ilk adımlarını burada atıyoruz. Yamula Barajı çevresinde ağaçlandırma yapılacak ve bunun sözünü aldık. 550 bin hektarlık alanın ağaçlandırılması yapılacak. İnşallah bu güzel hizmetler devam edecek. 33 tesis 3 yıl içinde bitirilecek.?
 
Vali Kamçı Kayseri´nin, hem nüfusunda devamlı artan ve göç alan bir şehir konumunda bulunması ile hem de ekonomik yönden bölgesinde ve Ülkemizde ön plana çıkmasıyla dikkat çeken bir şehir olduğunu ifade ederek, oldukça memnuniyet duyduğumuz bu yatırımlar ile Kayseri´nin, gelişimini her alanda devam ettirdiğini belirtti ve bilindiği gibi İlimiz sanayi ve ticaret şehri olarak tanınmasına karşın, tarım arazilerine yönelik yatırımlarla, sulama imkânlarının artmasıyla ekonomik değeri yüksek ürünlerin üretimi konusunda da kendini geliştirecek potansiyele sahiptir. Dedi.
 
Vali Kamçı, İlimizde bu projelerin gerçekleşmesine destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu´na, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki´ye, DSİ Bölge Müdürüne ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından, Bahçelik projesi ana iletim ve sulamaları tamamlama, Sarız Fettahdere Barajı,Sarıoğlan Ebulhayır Barajı Sulaması, Sarız Fettahdere Barajı Sulaması, Pınarbaşı Altıkesek Sulaması İkmali, ağaçlandırma ve ormancılık projeleri, Aladağlar Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi´nin temeli atılırken, Köprübaşı-Ekrek Sulaması, Felahiye Kepiç Göleti, Felahiye Kepiç Göleti Sulaması, Derebağı Şelalesi TP alan düzenleme çalışmasının ise açılışı gerçekleştirildi.
 
Büyükşehir Belediyesi