Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAKANLARDAN DEVELİ’YE DESTEK

BAKANLARDAN DEVELİ’YE  DESTEK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi program ve görüşmeye katılmak üzere Kayseri’ye ziyarette bulundular.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi program ve görüşmeye katılmak üzere Kayseri’ye ziyarette bulundular.

Ziyarete gelen bakanları karşılayan heyette yer alan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç’labirlikte Develi'nin taleplerinin yer aldığı dosyaları bakanlara arz etti. Aciliyet arz eden ve bir çok ölümlü kazalara sebep olan Develi-Başköy arası 33 km’lik yolun yapılmasının aciliyetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na arz eden Cabbar Başkana bakanlığın yatırım programına alındığını belirten Bakan Karaismailoğlu“Projelendirme çalışmalar bitmek üzere olan Develi-Başköy arası 33 km’lik yolumuz en kısa sürede yapım ihalesine çıkacaktır” müjdesini verdi. Cabbar Başkan daha sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Askerlik Şubesinin Develi Belediyesine devri ile ilgili olan talebi iletti. Devir işlemlerine sıcak baktığını belirten Bakan Akar “Devir işlemlerinin ardından inşallah orasının kent müzesi ve kütüphane olması planlanmaktadır” müjdesini verdi.

Yapılan toplantıların Kayseri ve Develimiz için çok önemli kazanımlara vesile olduğunu belirten Cabbar Başkan “Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na şehrimize gelerek bizlerin taleplerini dinleyip müjdeler vermelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlerin bakanlarımıza olan taleplerimizi iletmemizde bizlere öncülük eden kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız hemşerimiz Dr. Memduh Büyükkılıç’a da çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah her iki projenin de hayata geçmesiyle Develimizin çok önemli kazanımlar elde edeceğini düşünüyorum Şimdiden Develimize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.