Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BANGLADEŞ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ZİYARET

BANGLADEŞ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ZİYARET

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.   
Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan’ı makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kayseri’miz 1.5 milyon nüfuslu, 16 ilçesi, 4 üniversitesi, 3 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi ile ticaretin ve endüstrinin merkezi olan kültürel çalışmalara adeta alt yapı teşkil eden ve değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli bir şehirdir. Erciyes Dağı’nın eteğinde uluslararası kayak merkezimiz söz konusudur. Aynı zamanda Cenab-ı Allah’ın bir lütfu, Erciyes’imizden gelen yerin 200 metre altına suları, işlenmiş olarak yeryüzüne çıkartıp, içme ve kullanma suyunu çıkarmanın keyfini yaşıyoruz. Kültürel zenginlikleriyle, doğa güzellikleriyle, en önemlisi kültürel zenginliklere esas teşkil edecek olan 6 bin yıllık ticari geçmişiyle Kültepe-Kaniş Karum diye bilinen bölgede yapılan kazılarda çıkan çek, senet ve ticari anlaşmaları içeren tabletleriyle adeta medeniyetler şehri bir Kayseri. Kapadokya ile iç içe ve geçmişte Kapadokya’ya başkentlik ve ev sahipliği yapmış, ayrıca bu zenginlikler Nevşehir’imiz ve Kayseri’miz ile birlikte kamuoyunda bilinmektedir” diye konuştu.
Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan ise, Kayseri’ye gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Türkiye’nin bu güzel bölgesine benim ilk ziyaretim, burada olmaktan çok mutluyum. İnsanlık adına aşının yapıldığı yerde olmaktan çok mutluyum. Aynı zamanda tıp doktoru, milletvekili ve belediye başkanı olarak bu görevleri yürüttüğünüz için de sizleri kutlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.