Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN DEVELİ`DE

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN DEVELİ`DE

Ankara Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan İlçemizi ziyaret edip Develi halkıyla hasbihal etti.

 

Ankara Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan İlçemizi ziyaret edip Develi halkıyla hasbihal etti.

İlçe Protokolü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ı Develi Belediyesi Hizmet Binası önünde karşıladı. Başkan Cabbar, Başbakan Yardımcısı Akdoğanı ve beraberinde bulunan Kayseri Valisi Orhan Düzgünü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çeliki, Kayseri Ak Parti il başkanı Hüseyin Cahit Özdeni ve Kayseri Milletvekili adayı hemşerimiz Halil Ergeni makamında ağırladı. Bir süre sohbet edildikten sonra İlçemiz Cumhuriyet Meydanına geçen heyet burada hemşerilerimizle hasbihal etti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanı ilçemizde görmekten büyük mutluluk duyan ilçe halkı ile Başbakan Yardımcısı Akdoğan bir süre sohbet etti ve yaklaşan seçimlerde Ak Parti'ye ve Kayseri Milletvekili adayı Halil Ergen'e sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

İlçe halkının da katıldığı organizasyonda ilk sözü ev sahibi olarak Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar aldı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanı Develide ağırlamaktan şeref duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Cabbar “Bu davanın mimarlarından olan sizler, insan odaklı siyaset anlayışınızla bizlere ilhamlar veriyorsunuz. Yeni Türkiye'yi inşaa noktasında sizlerle aynı tarafta durup bu davanın bir neferi olmak gurunu taşıyoruz. Develi halkı olarak bütün özverimiz ve samimiyetimizle sizlerin yanınızda durduğumuzu belirtmek isterim” dedi. Temsil gücümüzün artmasıyla hizmet kalitemizin de artacağını düşünen bizler bu anlamda hemşerimiz Halil Ergen Ağabeyimizin milletvekili olmasını çok önemsiyoruz” diyerek, böylesine güzel bir bahar gününde, Dev Alinin ve Seyrani'nin memleketi olan Develide sizleri ağırlamaktan şeref duyduğunu belirtti. Başkan Cabbar'ın konuşmasının ardından sözü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik aldı. Başkan Çelik konuşmasında Kayseri'nin büyümede Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve Develinin de bundan olumlu ölçüde faydalandığını belirtti. Başkan Çelik'in ardından sözü Kayseri Milletvekili Adayı hemşerimiz Halil Ergen aldı. Ergen konuşmasına Develide tamamlanmış Gıcık Tüneli ve Öksüt Suyu gibi dev projelerin öncesini ve sonrasını anlatarak başladı. “Ak Parti hükümeti öncesinde çalmadığımız kapı kalmamıştı, fakat yine de Develimize verilen vaatler yerine getirilmiyordu. Ak Parti ile birlikte ülkemizle birlikte Develimize de hayır kapıları bir bir açılmıştır ve sizin desteklerinizle açılmaya da devam edecektir” diyen Ergen, “Aranızdan birisi olarak, Develinin evladı olarak hem memleketimiz hem ülkemizin kazanımlarının devam etmesi için Ak Partiye ve Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan gibi Yeni Türkiye'nin mimarlarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.” Daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün söz aldı. Düzgün, Kayseri'nin bir sanayi ve ticaret kenti olmasına rağmen Develi'nin tarımda ilerleme kaydettiğini belirtti. Vali Düzgün, Tarımsal üretimdeki çeşitliliğin fazla olmasıyla birlikte merkez ilçelerin dışında en önemli potansiyele sahip ilçenin Develi olduğuna vurgu yaptı. Son konuşmayı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yaptı. Akdoğan konuşmasına böyle güzel ev sahipliği yapıldığı için Başkan Cabbar özelinde tüm Develi halkına teşekkürle başladı. 7 Haziran seçimlerinin önemli bir milat olduğunu vurgulayan Akdoğan “Herkes 8 Haziranda nasıl bir Türkiye görmek istiyorsa ona göre oyunu kullansın. Bu kadar ekonomik, siyasi ve demokratik kazanımlardan geriye gidilmemesi için sizlerin desteğinizle Ak Parti'nin tek başına iktidar olması gerekir. Bizler

milletin partisiyiz; bizlerin rotasını şer güçler değil millet çizer” diyerek Ak Parti'ye olan desteğin hız kesmeden devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmalardan sonra Başkan Cabbar, Develiye ziyaretinden dolayı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a, Develi Aksu Mesire Alanında adına dikilen 50 ağacın göstergesi olan sertifika takdim etti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Develili Hayırsever İş Adamı Muammer Kocatürk, İlçemizde binlerce insanı istihdam eden Saray Halı A.Ş. adına Genel Koordinatörü Nadir Yürüktümen ve MEB tarafından “Gençlik Hutbede” adlı yarışmada Kayseri İl Birinci olan Develi Anadolu İmamhatip Lisesi 4. Sınıf Öğrencisi Mustafa Öztürk'e hediye takdim etti. Programın sonunda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan misafirperverliklerinden ötürü Develi halkına ve Başkan Cabbar'a teşekkür ederek Ankara'da katılacağı başka bir program için yola çıktı.