Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ STK´LARA ÇALIŞMARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ STK´LARA ÇALIŞMARI HAKKINDA  BİLGİ VERDİ

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çalışmalarını sürdüren Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başkan ve yöneticilerine, 2017 yılında ve devam eden çalışmalar ile 2018 yatırım planı hakkında bilgiler verdi.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çalışmalarını sürdüren Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başkan ve yöneticilerine, 2017 yılında  ve devam eden çalışmalar ile 2018 yatırım planı hakkında bilgiler verdi.

Melikgazi çalışmaları hakkında bilgilendirilen Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamada bulunan Kayseri Gönüllü Sivil Toplum Platformu  adına konuşma yapan Ahmet Taş, "Bu toplantı ile şehrimizde çalışmalar sergileyen Sivil Toplum Kuruluşların başkan, yönetici ve üyeleri ile Belediye Başkanları bir araya geliyoruz. Böylece uygulamada ve pratik de yaptıkları ile edinilen tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşmalarını sağlıyoruz? dedi.

Büyük ölçekli ve çok amaçlı yatırımlar ile toplumda birlik ve beraberliği vesile olduklarını, sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumsal barışa ve huzura katkı sağladıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç  konuşmasını şöyle sürdürdü:  ?Melikgazi Belediyesi olarak şehrin değerlerine önem veriyoruz. Belediye olarak bizler şehrin yol, park, imarlaşma ve modern yapıların inşası, pazaryerleri, sosyal ve spor tesisleri ile fiziki donatımlarını gerçekleştiriyoruz. Okul binaları ve sağlık ocakları inşa ediyoruz. Ancak bu şehrin bireylerine toplum birlik, beraberlik, birlikte yaşama, barış, paylaşma, yardımlaşma, gibi değerleri oluşturmak STK´lara düşmektedir. Çünkü edebiyat, sanat, bilim, kültür, sportif, eğitim ve toplumsal sosyolojiyi inşa edenler her zaman gönüllü kuruluşların amacı olmuştur. Melikgazi Belediyesi yatırımları ve icraatları ile her zaman sivil toplum kuruluşların yanında, yardımcısı ve projelerin destek veya katkı sağlayanı olmuştur. Sonuçta üreten ve kazanan bir şehir Kayseri örnek modeli oluşmuştur. Ne kadar çok üretim ise o kadar da istihdam demektedir. Dolayısı ile Melikgazi yatırımları aynı zamanda şehir ve bölge için lokomotifidir.?