Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,AVRUPA´DA BARIŞ PINARI HAREKATI´NI ANLATTI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,AVRUPA´DA BARIŞ PINARI HAREKATI´NI ANLATTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Avrupa Birliği´nin de başkenti olarak kabul edilen Belçika´nın başkenti Brüksel´de Avrupa Bölgeleri Meclisi Toplantısı´na katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Avrupa Birliği´nin de başkenti olarak kabul edilen Belçika´nın başkenti Brüksel´de Avrupa Bölgeleri Meclisi Toplantısı´na katıldı. Başkan Büyükkılıç, Avrupa´nın farklı ülkelerinden gelen belediye başkanlarına Barış Pınarı Harekatını anlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Avrupa Bölgeleri Meclisi toplantısı için Belçika´nın başkenti Brüksel´e gitti. Avrupa Bölgeleri Meclisi´nde 35 ülkeden yerel yöneticilerin katıldığı bir dizi toplantıya katılan Başkan Memduh Büyükkılıç, yerel politikalar, Kayseri´nin tanıtımı ve yerel projelerle ilgili değerlendirmelerinin yanında özellikle Barış Pınarı Harekatı üzerinde durdu. Avrupa Bölgeleri Meclisi´nde ülkemize temsil eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Barış Pınarı Harekatı´na Avrupa´nın bakış açısını eleştirerek harekatın tamamen, bölgedeki teröristleri temizlemek ve Avrupa´ya göç için kapıda bekleyen Suriyelilerin oluşturulan güvenli bölgeye yerleşmesini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi. Başkan Memduh Büyükkılıç, Avrupa´nın başkenti sayılan Brüksel´den verdiği mesajlarda Avrupa ülkelerinin terörden yana tavır almamaları gerektiğini kaydetti.