Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ:DEĞERLERİMİZİ TÜM DÜNYA TANIYACAK

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ:DEĞERLERİMİZİ TÜM DÜNYA TANIYACAK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan´ı Anma Haftası etkinliklerinin kapanışı nedeniyle Mimarlar Odası Kayseri Şubesi´nin düzenlediği geceye katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan´ı Anma Haftası etkinliklerinin kapanışı nedeniyle Mimarlar Odası Kayseri Şubesi´nin düzenlediği geceye katıldı.

Başkan Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mimarlar Odası Şube Başkanı Güntülü Gündoğ, bürokratlar ve mimarların katıldığı gecede kültür ve turizmle ilgili önemli mesajlar verdi.

Mimar Sinan!ı yerel boyuttan ulusala, ulusaldan uluslararası boyuta taşıyacaklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Kayserimiz Mimar Sinan ile anılmalı ve ön plana çıkmalı demiştik. Bunu sağlamak için bir araştırma merkezi, bir müze ve Mimar Sinan´ın eserlerinden oluşan minyatürk mantığındaki çalışmalar gündemimizde olacak. Mimar Sinan´ın üç kıtadaki ülkelerde yapmış olduğu yüzlerce eser var. Eserlerinin yer aldığı ülkelerdeki şehirler ile Mimar Sinanlı şehirler adında bir birlik oluşturmayı planladığımızı da daha önce belirtmiştim. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tüm paydaşlarımızla Mimar Sinan´ı sahipleneceğiz. Mimar Sinan gibi bir değerin ön plana çıkmış olması şehrimiz için de büyük bir kazanç olacak" dedi.