Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAŞKAN ÇELİK BÜYÜK KAYMEK SERGİSİNİ AÇTI

BAŞKAN ÇELİK BÜYÜK KAYMEK SERGİSİNİ  AÇTI

Anadolu´nun en büyük sergisi olan, yaklaşık 4 bin eserin sergilendiği Geleneksel 12. Büyük KAYMEK Sergisi Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde açıldı.

 

   
 
 
 
 

 

Anadolu´nun en büyük sergisi olan, yaklaşık 4 bin eserin sergilendiği Geleneksel 12. Büyük KAYMEK Sergisi Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, insana yatırıma mega projelerden çok daha fazla önem verdiklerini belirterek, Kayseri´de yaşayan her bir ferdin gelişmesi için gayret göstermeye devam edeceklerini söyledi.

KAYMEK´in Geleneksel Sergisi´nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, davetliler, eğitmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

2016´DA 16 BİN KİŞİ EĞİTİM GÖRDÜ

Açılışta konuşan KAYMEK A.Ş. bünyesindeki Meslek Edindirme Kursları Müdiresi Mürşide Gonca Aslan, KAYMEK´in 15 tesiste 99 eğitmenle 79 farklı branşta eğitim verdiğini belirtti. Aslan, 2016 yılında vermiş oldukları kurslardan 16 bin kişinin yararlandığını söyledi.

Kursiyerler adına konuşan KAYMEK Diksiyon Kursiyeri Gamze Yılmaz da KAYMEK kurslarıyla çok büyük kazanımlar elde ettiğini belirtti ve bu kazanımları hayatı boyunca kullanacağını kaydetti.

KAYMEK´te kurs alan Toplum Sağlığı Merkezi adına konuşan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan da toplum sağlığı merkeziyle ilgili bilgiler verdi.

"KAYMEK 100 BİN KİŞİLİK BİR AİLEDİR"

Törende yaptığı konuşmada Kayseri ve KAYMEK ailesi kavramlarını kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise "Büyükşehir olarak Kayseri´de yaşayan 1 milyon 341 bini aşkın hemşehrimizle büyük bir aileyiz. KAYMEK´in de bu büyük aile içinde çekirdek ailesi var. Kursiyerler, KAYMEK hocaları ile çalışanları ve KAYMEK etkinliklerine katılan hemşehrilerimiz bu ailenin bireylerini oluşturuyor. Çekirdek aile dedim ama yaklaşık 100 bin kişilik bir aileden bahsediyoruz. Çünkü KAYMEK her yıl gerçekleştirdiği çalışmalarla yaklaşık 100 bin insana ulaşıyor. Hem KAYMEK hem de Büyükşehir için aile ifadesini kullandım, çünkü tüm içtenliğimle ifade ediyorum ki verdiğimiz tüm hizmetlerde aile sıcaklığını hissettirmeye çalışıyoruz. Samimiyiz, içteniz ve Rabbim şahittir ki, Kayseri ailesinin tüm fertlerinin daha huzurlu ve daha konforlu yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösterdik, gösteriyoruz ve göstereceğiz" dedi.

"EN ÖNEMLİ MEGA PROJEMİZ İNSANA YATIRIM"

Her fırsatta vurguladığı insana yatırım konusu üzerinde hassasiyetle duran Başkan Mustafa Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette yapmış olduğumuz tüm yatırımlar, vermiş olduğumuz tüm hizmetler önemli. Ancak yaptığımız ve yapacağımız mega projeler de dahil olmak üzere tüm projelerden çok daha fazla önem verdiğimiz bir konu var. O da insana yatırım. Bu konu her zaman önceliğimiz oldu, bundan sonra da öyle olacak. İşte KAYMEK kursları ile insanlarımızı daha vasıflı hale getirmeye çalışıyoruz. Genç KAYMEK ile gençlerimizin çok daha sosyal, çok daha birikimli olmaları için gayret gösteriyoruz. Huzur Çınarı projemizle ailelerdeki huzursuzluğu gideriyor, mutlu ve huzurlu aileler için destek veriyoruz. 7´den 70´e tüm hemşehrilerimize daha sağlıklı olabilmeleri için spor yapma imkanı sunuyoruz. Kültür sanat etkinliklerimizle bu büyük ailemizin fertlerini bir araya getirerek sosyal yönden güçlendirmeye çalışıyoruz. Sosyal çalışmalarımızla imkanı olmayan ailelerimize imkanlar sunuyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesin bilgiye daha rahat ulaşabilmesi için kütüphaneler yapıyor, kitap okunmasını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi´nin yasalarda belirtilen hizmetleri arasında olmamasına rağmen çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için okullar yapıyoruz. Hayata geçirdiğimiz daha pek çok çalışmayla her bir ferdimizin kendisini geliştirmesine yardımcı olmaya, destek vermeye çalışıyoruz. Ve saymış olduğum bu hizmetleri Kayseri´nin her noktasına götürmek için de gayret sarf ediyoruz. İşte ilçelerde yapmış olduğumuz Kadın ve Gençlik Merkezleri de bu yolda gösterdiğimiz gayretin bir sonucu. KAYMEK tarafından verilen hizmetler artık ilçelerimize de ulaşmaya başladı. Ve her geçen gün yaygınlaşacak. Kayseri´yi topyekun geliştirmek Kayseri´de yaşayan her bir ferdin gelişmesine katkı sağlayacak imkanları yaygınlaştırmaktan geçiyor. Bizler de bunun gayretini gösteriyoruz."

Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda sergide emeği geçen eğitmenler ve kursiyerleri tebrik ederek 29 Eylül´e kadar açık kalacak olan KAYMEK sergisine tüm vatandaşlarımızı davet etti.

"BÜYÜKŞEHİR EĞİTİM KONUSUNDA ÇOK HASSAS"

 

Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında ülkemizin gelişmesi, vatandaşımızın refah düzeyinin artması için bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi´nin eğitim konusunda ciddi çalışmalar yaptığını vurgulayan Vali Kamçı, "Büyükşehir Belediyemiz vatandaşlarımızın eğitimi konusunda çok hassas davranıyor. Bunun için Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Konuşmaların ardından gruplar halinde kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra açılışı yapılan sergi katılımcılar tarafından gezildi. Serginin girişinde yer alan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri köşesi dikkat çekiciydi. 15 Temmuz şehitlerinin tamamının isimlerinin bulunduğu köşede 15 Temmuz ve sonrasını anlatan tablolar da yer aldı. Bu tablolardan birisinin sahibi olan Züheyla Gül, yapmış olduğu tabloyu anlatırken tabloda gözyaşlarının da bulunduğunu belirtti.

 

Vali Kamçı, Başkan Çelik ve beraberindekiler sergiyi gezerek ürünleri incelediler ve eğitmenlerle kursiyerlerden bilgiler aldılar. Sergiyi gezdikten sonra butik pasta, ev yemekleri ve pasta yapımı kursiyerlerinin standını ziyaret eden Vali Kamçı, Başkan Çelik ve beraberindekiler burada çay içerek sergiyi değerlendirdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik ile birlikte Vali Süleyman Kamçı´yı uğurladıktan sonra sergide yer alan tüm stantları tek tek gezdi. Başkan Çelik, saç üzerine matkapla yapılan kendi tablosunu ilgiyle inceledi.

Geleneksel Büyük KAYMEK Sergisi´nde ebru, takı tasarım, hüsn-i hat, çini, gümüş işlemeciliği, hazır giyim, tel kırma gibi onlarca kursta yapılan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor. Sergi 29 Eylül´e kadar açık kalacak.