Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN ÇELİK ERMENİ KİLİSESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN ÇELİK ERMENİ KİLİSESİNDE İNCELEMELERDE  BULUNDU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin önemli tarihi eserlerinden olan Ermeni cemaatine ait Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi´ni ziyaret ederek, Kilise Vakfı´nın yöneticileriyle görüştü.

Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin önemli tarihi eserlerinden olan  Ermeni cemaatine ait Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi´ni ziyaret ederek, Kilise Vakfı´nın yöneticileriyle görüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Caferbey Mahallesi´ndeki yaklaşık 900 yıllık Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi´ne giderek, incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, Kilise Vakfı Başkanı Zadik Toker ve yöneticilerle görüştü. Kilise Vakfı Başkanı Toker, Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi´nin 1181 yılında yapıldığını ve Türkiye´deki en önemli Ermeni kilisesi olduğunu söyledi. Kilisede her yıl ayin düzenlediklerini ifade eden Toker, ?Devletimize, milletimize teşekkür ediyoruz? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik ise, şehrin önemli mimari değerlerinden olan kiliseyi turizm anlamında da değerlendirmek gerektiğini söyledi. Kilisenin çok yıpranmış bir vaziyette bulunduğunu dile getiren Başkan Çelik, ?Kubbeler üzerinden su alıyor. Yalıtım anlamında sıkıntılı. Dokunulmadığımız takdirde birkaç sene sonra yıkılabilir. Bir an önce bir yerlerinden tutmak gerekiyor. Projelerini temin ederek resmi olarak neler yapabileceğimize bakacağız. İnşallah bu değeri Kayseri´ye ve Türkiye´ye yeniden kazandırmak için gayret edeceğiz. Buradaki her bir eserin yüzyıllara dayanan bir geçmişi var. Bu değeri tüm dünyaya açmamız gerekiyor? dedi.