Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN ÇELİK RAMAZAN SOKAĞINI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN ÇELİK RAMAZAN SOKAĞINI ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iftar sonrası Mimarsinan Parkı´ndaki Ramazan Sokağı´na geçti.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iftar sonrası Mimarsinan Parkı´ndaki Ramazan Sokağı´na geçti. Ramazan´a özgü farklı renkleri ve farklı lezzetleri bir arada bulunduran Ramazan Sokağı´nda esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çelik, pişmaniye yapan ustalarla birlikte de pişmaniye yaptı. Pişmaniye yapımında oldukça mahir olduğunu gösteren Başkan Çelik, pişmaniyenin Kayseri´de telteli olarak bilindiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan ayını her rengiyle yaşamak isteyenlerin uğrak mekanı olan Ramazan Sokağı´nı gezdi. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği "Kayseri´de Zaman, Mekan, İnsan" konulu fotoğraf yarışması sonrası açılan sergiyi de gezdi. Hunat Kültür Sanat Merkezi´nden sonra Ramazan Sokağı´nda açılan sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Çelik, fotoğraflarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı´na gelen vatandaşlarla da sohbet ederek sokakla ilgili görüşlerini sordu. Başkan Çelik her zaman olduğu gibi çocuklarla da yakından ilgilendi. Ramazan Sokağı´ndaki esnafları da gezerek "Hayırlı İşler" temennisinde bulunan Başkan Mustafa Çelik, bu arada ailesiyle Ramazan Sokağı´nı gezen Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ile karşılaştı ve bir süre sohbet etti.

BAŞKAN ÇELİK TELTELİ YAPTI

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Ramazan Sokağı´nı gezerken bir işyeri önünde pişmaniye yapan ustaları gördü. Önlük giyip eldiven takarak ustalara katılan Başkan Çelik, onlarla birlikte pişmaniye yaptı. Pişmaniye yapımında mahir olduğu görülen ve pişmaniye yapımına ilişkin detay bilgiler veren Başkan Çelik, pişmaniyenin Kayseri´de telteli olarak bilindiğini ve çocukluğundaki soğuk kış günlerinde telteli yaptıklarını söyledi. Pişmaniye hamurunun her katlandığında inceldiğini ve pişmaniye teli miktarının katlanarak arttığını belirten Başkan Çelik, ustalarla birlikte pişmaniye hamurunu 41 kez katlayıp açtı.

Başkan Mustafa Çelik yapmış olduğu pişmaniyeden kendisini izleyen vatandaşlara da ikram etti. Başkan Çelik, daha sonra da dondurmacıdan dondurma alarak çocuklara ikram etti. Ramazan Sokağı´nda vatandaşlarla sıcak ve samimi sohbetler yapan Başkan Mustafa Çelik, genç bir grupla da bir süre oturarak kahve içti