Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN ÇELİK YENİ YAPILACAK YOLLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

BAŞKAN ÇELİK YENİ YAPILACAK YOLLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her fırsatta dile getirerek özel önem verdiği Kayseri´deki ulaşımın çok daha fazla rahatlamasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her fırsatta dile getirerek özel önem verdiği Kayseri´deki ulaşımın çok daha fazla rahatlamasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Çelik, ulaşımın rahatlaması için yaz döneminde yapılan ve yapılmakta olan yollarla ilgili görsel brifing düzenleyerek basın mensuplarına bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi´nin görsel brifingi kapsamında Kayseri´deki çeşitli noktalarda yapılan yol çalışmaları basın mensuplarına anlatıldı. Başkan Çelik, basın mensuplarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi önünden Kayseri Gezi Otobüsü ile hareket etti.

"HER GÜN TRAFİĞE 50-60 ARAÇ KATILIYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, görsel brifingde sözlerine, "Tüm belediye işlerini iyi yaparak örnek alınmak istiyoruz; ama ulaşım ve toplu taşıma konusunda en iyisini yaparak gelecekte dua alacak çalışmalar içindeyiz" diyerek başladı. Kayseri´nin Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdüğünü ve her gün trafiğe 50-60 arasında aracın dahil olduğunu ifade eden Başkan Çelik, bir taraftan yeni yollar açarken bir taraftan da mevcut yolları ufak dokunuşlarla daha akıcı hale getirdiklerini söyledi. İstasyon Caddesi Meydan çıkışının buna bir örnek olduğunu ve burada yapılan düzenlemeyle trafikte yüzde 40´lık bir rahatlama yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, Meydandan Sivas Caddesi´ne girişteki Balıkçılar önünde de yolu üç şeride çıkaran bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

FUZULİ VE TUNA ARASINA BİR ŞERİT İLAVE

Başkan Mustafa Çelik, daha sonra Sivas Caddesi Fuzuli Kavşağı ile Tuna Kavşağı arasındaki çalışmaları anlattı. 725 metre uzunluğundaki mevcut iki şeritli yolun üç şeride çıkarılarak bu bölgedeki yoğunluğun giderildiğini ifade eden Başkan Çelik, alt üst geçit yapmadan trafik akışını yüzde 40 oranında artırdıklarını belirtti. Başkan Çelik bu bölgede ve şehrin diğer bölgelerinde 20 yıllık kilitli parkelerle yapılmış kaldırımları da Kayseri´ye uygun bazalt taşı ile kapladıklarını söyledi. Tuna Kavşağı´nda "Hamburger Kavşağı" adı verilen bir düzenleme yapacaklarını da ifade eden Başkan Mustafa Çelik, bu düzenlemeyle trafik akışını yüzde 50 oranında artıracaklarını belirtti.

Başkan Çelik daha sonra basın mensuplarına temeli önceki hafta atılan Gültepe Bulvarı´ndaki çalışmaları yerinde gösterdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Çelik, Farabi Caddesi´ni de bu yola bağlamaya çalıştıklarını söyledi. Yolun tamamlanan bölümlerini trafiğe açarak çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayan Çelik, yolun Tavlusun´a kadar uzanacağını ve Sivas Caddesi´nin yükünü alacağını kaydetti.

"BİLİMSEL ÇALIŞIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yaptıkları çalışmaların tamamında trafik ve ulaşım mühendislerinin bilimsel çalışmalarını baz aldıklarını belirtti. Basın mensuplarına Mustafa Şimşek Caddesi´nden geçiş esnasında bu caddeyi Ahi Evran Mahallesi´ne kadar uzatmayı planladıklarını ifade eden Başkan Çelik, Sivas Caddesi Doğu Garajı yakınında da Talas´a gidecekler için büyük bir kavşak çalışması yapıldığını belirtti.

Malatya istikametinden gelip Sivas istikametine gitmek isteyenler için sessiz sedasız Mimarsinan-TOKİ arasında bir yol yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Mimsin içinden geçen yolun trafik yükü çok fazla. Ağır vasıta araçların buradan geçmesi son derece sakıncalı. Mimarsinan-TOKİ arasında yaptığımız yolu tamamlayınca ağır vasıta araçların Mimsin içinden geçişini yasaklayacağız. Üç şerit gidiş, üç şerit geliş şeklinde yaptığımız yol, açılışını gerçekleştirdiğimizde en çok dua alacağımız yol olacak" dedi.

İSTİMLAKSIZ YAPILDI, 100 MİLYON KÂR ELDE EDİLDİ

Yolculuk esnasında şehrin farklı bölgelerinde yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Çelik, Erciyes Üniversitesi girişinde üniversite yönetiminin ricasıyla yaptıkları çalışmanın hem otopark sıkıntısını giderdiğini hem de trafik akışını düzenlediğini söyledi. Başkan Çelik, basın mensuplarına Mimarsinan Köprülü Kavşağı ile Harikalar Diyarı arasındaki yol genişletme çalışmalarını da gösterdi. Burada yaz aylarında kilitlenme yaşandığını hatırlatan Başkan Çelik, "Güzergahtaki mülk sahipleriyle anlaşarak iki şeritli yolu gidiş geliş üçer şeride çıkarıyoruz. Gidiş istikameti tamamlandı. Geliş istikametinde çalışmalarımızı sürüyor. Sadece bu yolda istimlak bedeli 100 milyon lira tutar. Ancak hamdolsun belediyemizin itibarıyla istimlak harcaması yapmadan bu yolu yapıyoruz" diye konuştu.

Şehrin doğu ve batı girişinin Kayseri´ye yakışır hale gelmesi için yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Mustafa Çelik, Gesi Kavşağı ile Kaykoop arasındaki yolu tamamıyla yenilediklerini belirtti. Doğu girişindeki çalışmanın 8 milyon TL´ye mal olduğunu ifade eden Başkan Çelik, önümüzdeki sene de batı girişinde çalışma yapacaklarını kaydetti.

Başkan Mustafa Çelik, görsel brifingde son olarak Kızık Yolu´nu basın mensuplarına tanıttı. Kayserigaz´ın bu yolda yaptığı çalışmanın ardından yolu yenileme ve genişletme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Geçen yıl başladığımız çalışmaları bu yıl bitirerek yolu tören yapmadan hizmete sunduk" dedi.